Educatieve minor beroepsonderwijs

Schuilt er een leraar in jou?

Wil jij je werkveld verbreden en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? 
Versta je je vak en wil je weten hoe je jouw kennis over kan brengen op (v)mbo-leerlingen? Dan is dit je kans!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Inhoud

Deze voltijdminor is zeer praktijkgericht samengesteld en biedt je de mogelijkheid om veel te leren en je kwaliteiten te ontdekken als leraar in het (v)mbo. Je loopt gedurende een half jaar stage op een vmbo of mbo-school waar je lerarencompetenties ontwikkelt, afgewisseld met theorielessen en praktijkopdrachten waarmee je een stevig theoretisch fundament ontwikkelt op het gebied van pedagogiek en didactiek.

Extra voordeel!

Na het succesvol afronden van de minor heb je een goed beeld of het beroep van leraar bij je past. Wanneer je ook de vakbachelor hebt afgerond kun je doorstromen naar de kopopleiding. Met de kopopleiding kun je je lesbevoegdheid behalen. Hiermee verbreed je aanzienlijk je arbeidsmogelijkheden. Je kunt namelijk aan de slag in de onderbouw van het algemeen vormend onderwijs (havo en vwo), in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en volwasseneneducatie (bve).

Mocht je tot de ontdekking komen dat het beroep van leraar toch niet zo goed bij je past, dan kun je de ontwikkelde pedagogische en didactische bekwaamheden ook in andere contexten toepassen, zoals educatieve contexten van bedrijven.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze minor? Stuur dan je naam, studentnummer, studierichting en je motivatie voor deelname naar educatieveminor@fontys.nl. Wij roepen je dan zo snel mogelijk op voor een intakegesprek. De minor start twee keer per jaar: in september en februari.

Minorregeling

Klik hieronder om de minorregeling voor studiejaar 2017-2018 te downloaden:

Minorregeling 2017-2018 Educatieve Minor Beroepsonderwijs

Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

De Minor Educatie Beroepsonderwijs is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (FHBEnT) en Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT).

Contact

Rick Vermulst
Lerarenopleider Onderwijskunde

Aanmelden

Is dit de minor voor jou? Meld je hier aan voor een intakegesprek!

Praktische informatie

Start: september 2018.
Tijd: Voltijd minor, half jaar.
Voor wie: 3e jaars studenten technische studies, talen, b├Ęta, gezondheidszorg & welzijn en economie.