Symposium: Professionalisering van leraren

Sfeerafbeelding Fontys

Professionalisering van leraren: weten wat werkt!

Op woensdagmiddag 21 maart 2018 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert het lectoraat ‘Professionalisering van leraren en lerarenopleiders’ in samenwerking met het Europese project ProLea een multiplier event over professionalisering van leraren. Dit event vindt plaats bij Fontys Lerarenopleiding te Tilburg.

Er is al heel wat bekend en geschreven over professionalisering van leraren en daarom willen we in dit symposium terug- en vooruitblikken op dit thema. De middag begint met een paar korte inleidingen waarin naast de Nederlandse situatie ook aandacht is voor het Europese perspectief.

Voor wie

Dit symposium is interessant voor schoolleiders en leraren uit alle onderwijsvelden (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo). Het thema professionalisering wordt tijdens de eerste helft ingekaderd: wat is belangrijk, wat werkt en hoe kan je het vorm geven? In de tweede helft van de middag is er keuze uit diverse workshops waarin kennis wordt gedeeld en ontwikkeld.

Meld je aan

Klik hier om je aan te melden.


Programma

13.00 uurOntvangst met koffie en thee
13.30 uurWelkom
13.45 uurInleidingen op het thema:Professionalisering van leraren in Europees perspectief – dr. Jaap van Lakerveld, PLATO, Universiteit Leiden
14.15 uurHoe kunnen leraren zich professionaliseren: wat werkt? – dr.ir. Quinta Kools, lector Professionalisering van Leraren en lerarenopleiders, Fontys Lerarenopleiding Tilburg en dr. Rita Schildwacht, lid lectoraat
15.00 uurpauze
15.30 uurWorkshopronde met keuze uit 4 workshops:1. Breng opbrengsten van professionalisering in kaart!
2. Het beroepsbeeld van de leraar: eens een leraar, altijd een leraar?
3. Samen het onderwijs verbeteren met behulp van onderzoek: heeft jouw school een onderzoekscultuur?
4. De kunst van het stellen van verdiepende vragen
16.30 uurPlenaire afsluiting en borrel

*Klik op de workshops voor meer informatie. Deelnemers kiezen hun workshop op 21 maart door het pakken van een kaartje van de workshop waar ze heen willen.

In samenwerking met:

Sfeerafbeelding Fontys