Bijeenkomst Motoriek (17-04-2018, Sittard)

Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) en Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teaching (LBRT) regio Limburg werken samen op regionaal niveau.

Deze samenwerking versterkt het inhoudelijk aanbod voor een brede doelgroep onderwijsprofessionals, zoals leraren PO en VO, intern begeleiders, remedial teachers, ambulant begeleiders, orthopedagogen, Master EN studenten, logopedisten, enz.

In het kader van deze samenwerking vindt er op dinsdag 17 april 2018 van 19.30 - 21.30 uur een inspirerende, interactieve bijeenkomst plaats met als thema Motoriek

Inhoud bijeenkomst

Marie-José de Ridder neemt ons mee in de recente inzichten over thema’s die spelen in de praktijk. Een greep uit vragen die zij in de praktijk verzamelde:

1.     Het voorbereidend schrijven;

·       Wat is het beste aan te leren in groep 1/2, hoofdletters, schrijfletters op de juiste wijze, of juist loslaten. Heeft veel kleuren (arceren, patronen, mandala’s) een meerwaarde?

2.     Het aanleren van het schrijven;

·       Wat doe je met omkeringen? Wanneer ga je het corrigeren en wat is de beste aanpak hierbij voor dyslectische kinderen? Het schrijven van letters/cijfers, welke aanpak werkt?

3.     Het voortgezet technisch schrijven;

·       Een hardnekkige “foute” pengreep; wat te doen? Hoe beoordeel je schrijfproducten en hoe kun je kinderen hierbij betrekken? Wat is de relatie tussen schrijven en lezen en heeft het nog zin om schrijfles te geven in dit digitale tijdperk?

Spreker

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Marie-José de Ridder, docent Fontys OSO en lid van de klankbordgroep SchrijvenNL

image6930572954551195599.jpg

19:30-20:15 uurInteractieve workshop
20:30-21:30 uurVervolg interactieve workshop
21:30-22:00 uurMogelijkheid tot informele ontmoeting

Voor wie?

Leden LBRT, studenten Master EN Fontys en overige belangstellenden.