SWPBS Masterclass en Conferentie (08-11-2018 en 09-11-2018, Utrecht)

Op 8 en 9 november 2018 organiseert het kenniscentrum Gedrag van Fontys Hogescholen en het Expertisecentrum PBS Windesheim voor de 10e keer de School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) Masterclass en Conferentie.

Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen. SWPBS is een raamwerk om goede schoolresultaten te bereiken. De SWPBS aanpak zorgt ervoor dat alle leerlingen de meest effectieve interventies in de klas aangeboden krijgen, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. SWPBS is geen curriculum en geen methodiek, maar SWPBS biedt een operationeel model dat scholen direct ondersteunt bij effectief onderwijs. SWPBS kan beschouwd worden als een aanpak die antwoord geeft op moeilijke onderwijssituaties.

Voor wie?

Conferentie:
De conferentie is interessant voor iedereen die in of met scholen werkt aan een positief leef- en werkklimaat in de school, dat ten goede komt aan gedrag en leerprestaties van alle leerlingen en aan het werkklimaat voor het personeel.

Masterclass:
De masterclass is bedoeld voor management en ondersteuners zoals PBS-coaches, PBS-medewerkers en PBS-specialisten en leden van Zorgondersteuningsteams/ZAT’s die in hun praktijk bezig zijn met SWPBS in de scholen.

Innovatieprijs SWPBS

Heb jij een good practice ontwikkeld voor jouw school/ samenwerkingsverband of onderzoek gedaan binnen het gedachtegoed van SWPBS?
Dan nodigen wij je van harte uit om mee te laten dingen naar de SWPBS innovatie prijs.

Drie genomineerden krijgen gratis toegang tot de SWPBS conferentie op vrijdag 9 november 2018 in Utrecht.
De winnaar wordt tijdens dit congres bekend gemaakt en ontvangt ook een boek naar keuze.

Hoe kun je meedingen?

logo.JPG

Kosten en aanmelden

Masterclass € 100
Conferentie € 220 - bij inschrijving voor 01-09-18: € 195

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Bezoek de algemene website SWPBS

Twitter

#swpbsconferentie

SWPBS Conferentie 2017