Activiteiten SWPBS 17 en 19-11-2021

Zwolle 17-11-2021

A2. Beleven en Waarderen van Diversiteit
Eindhoven 19-11-2021

In enkele concrete ervaringen word je bewust gemaakt van je eigen ‘bias’; je vooroordelen en hoe dat je handelen bepaalt. Hoe zie jij je leerlingen en hoe willen zij gezien worden? En wat kan daarvan de invloed zijn op het leven van een kind?

B. Workshop met casuïstiek

C. Simpel werkt het best

In deze korte workshop verkennen we op interactieve wijze hoe gelijke kansen kunnen worden versterkt middels het toepassen van eenvoudige basisprincipes. Hoe richt je de fysieke omgeving zó in dat iedereen gemakkelijk zijn of haar weg vindt? Hoe organiseer je de start van de dag op zo’n manier dat iedereen zich welkom voelt? Op welke manier maak je het waardering systeem passend voor iedereen? Aan de hand van een aantal voorbeelden verkennen we samen de mogelijkheden om SWPBS in de basis zo simpel mogelijk te houden voor iedereen!

Joke Kamstra

Docent Windesheim

D. Het Kansen-spel!

Samen spelen wij het kansen-spel. Door het spelen van dit spel maken we inzichtelijk welke kansen jij hebt gehad.
In gesprek ontdek je welke kansen van invloed zijn geweest op jouw ontwikkeling. Samen bespreken we welke factoren mede het verschil kunnen maken / het verschil hebben gemaakt.
Vervolgens verkennen we de link naar SWPBS. Wat hebben we te doen?
We ronden af met een actiepunt die je voor jezelf binnen jouw onderwijspraktijk formuleert. Wie biedt jij morgen een kans?

Debbie Verveer

Docent Fontys OSO