SWPBS Workshopronde 2 09-06-2022

3. Kansengelijkheid vergroten bij borging van SWPBS

We zijn het er allemaal over eens: leerlingen hebben recht op gelijke kansen. Er zijn echter nog veel stappen te zetten om die gelijke kansen te realiseren, zo blijkt uit onderzoek en onze dagelijkse praktijk. Deze workshop gaat over hoe je SWPBS zo kunt borgen, dat je de kansengelijkheid voor leerlingen optimaliseert. Welke nuances kun je aanbrengen in je PBS-structuren, zodat je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken? Je gaat weg met concrete ideeën om toe te passen op jouw school.

Marlous Vinkenvleugel

Kenniscentrum SWPBS, PI Research
PBS coach & -opleider

4. ‘Haal alles uit PBS in je school met (internationaal) onderzoek’

Het eerste deel van deze online workshop nemen we je mee in de kracht van (internationaal) onderzoek naar PBS in scholen. We laten je zien wat onderzoek kan betekenen voor de ontwikkeling van PBS en hoe je dat binnen je eigen praktijksituatie in kunt zetten. De chat staat open voor vragen. In het tweede deel gaan we in kleine groepen uiteen, om die praktische toepassing binnen de school kort te delen met anderen en elkaar (nog meer) ideeën aan de hand te doen. Tot slot is er een terugkoppeling voor vragen en vastleggen van een eerste eigen PBS-onderzoeksactie in je school.

Wat nemen mensen mee: Inspiratie, andere perspectieven en concrete mogelijkheden voor onderzoek in de eigen praktijk.

Angeline van der Kamp

Docent Fontys OSO