Master Educational Needs in Vlaanderen

Nieuw in Vlaanderen: Fontys master Educational Needs

Van elke leraar wordt gevraagd om ‘passend onderwijs’ te bieden. Beter onderwijs is een voortdurende zorg! Onderwijsprofessionals maken daarbij het verschil. De praktijkgerichte opleiding tot Master Educational Needs (Master EN) bij Fontys OSO leert onderwijsprofessionals kijken naar het werk en hun eigen rol daarin. Vanaf september 2017 biedt Fontys Hogescholen een gedeelte van de opleiding Master Educational Needs (EN) aan in Wetteren. De Master EN leidt op tot de graad Master of Education. Deze masteropleiding wordt erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in het educatieve domein.

Flexibel lesprogramma

Het lesprogramma is flexibel, de student bepaalt gedeeltelijk zelf de studieroute. Deze master heeft maar liefst acht lesplaatsen in Nederland. Vanaf september 2017 kunt u van de negen verplichte modules er vier in Wetteren (bij Gent) volgen. De overige modules zijn te volgen in lesplaatsen in het zuiden van Nederland: Bergen op Zoom, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Sittard. Daarmee blijft de reisafstand beperkt. U kunt kiezen uit een aanbod van ruim 60 modules. Wetteren zal niet voor iedereen het dichtst in de buurt zijn, maar het is vanzelfsprekend ook mogelijk om alle modules in Nederlandse lesplaatsen naar keuze te volgen.

Mastertitel

Voor professionele bachelors onderwijs levert de mastertitel ook onderwijsbevoegdheid voor de tweede en derde graad Secundair Onderwijs. U vergroot hiermee uw kans op een hoger inkomen.

Geen voorbereidingsjaar, maar nog in 2017 beginnen

In tegenstelling tot Vlaamse masteropleidingen is er bij Fontys géén schakel- of voorbereidingsprogramma nodig om aan deze opleiding te kunnen beginnen. Als professionele bachelor kunt u meteen starten met de master Educational Needs!

Vier modules 'Begeleiden' in Vlaanderen te volgen

Het module- aanbod bestaat uit modules binnen drie thema's: Gedrag, Leren en Begeleiden. In Vlaanderen bieden we vanaf september 2017 de volgende modules aan:
• Module Communicatie en coaching binnen begeleidingsprocessen
• Module Faciliteren van Talentontwikkeling, werkvormen en methodieken
• Module Begeleiden van veranderingsprocessen
• Module Ouders en school

Leslocatie

Campus Kompas, Noordlaan 10, 9230 Wetteren (bij Gent). De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer op slechts 5 minuten lopen vanaf het NMBS- station Wetteren. Daarnaast is Campus Kompas snel bereikbaar vanaf de E40 (afrit Wetteren) of de E17 (afrit Beervelde).
In Nederland zijn de dichtstbijzijnde lesplaatsen Sittard, Bergen op Zoom, Tilburg en Eindhoven.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op of bezoek een open avond op een van onze leslocaties in het grensgebied (Sittard, Bergen op Zoom, Tilburg of Eindhoven).