PBS Challenge.... doe jij mee?

PBS - teamniveau/in de begeleiding van leerlingen

Hoe worden de kernwaarden van de school toegepast in het onderwijs bieden ‘op afstand’? Zijn er verwachtingen geformuleerd naar elkaar, naar ouders en leerlingen? Hebben we het onderwijs handig georganiseerd? Hoe wordt er geoefend en gedrag bekrachtigd? Hoe geven we constructief feedback aan elkaar bij ongewenst gedrag? Halen we de 80-90% met onze basis aanpak en welke aanvullende ondersteuning bieden we aan elkaar en aan groepen leerlingen die meer nodig hebben?

PBS - thuis

Nu vrijwel alle kinderen thuis het onderwijs ‘op afstand’ volgen is dit een geweldige kans om te oefenen met PBS thuis. Hoe lukt dat?

Sfeerafbeelding Fontys

PBS thuis: laat eens zien wat er lukt!

We willen jullie vragen om voorbeelden te verzamelen en met schriftelijke toestemming van ouders en leerlingen (AVG richtlijnen) op te sturen naar: contact@swpbsnetwerk.nl.
Dit kunnen filmpjes, foto’s of werkvormen zijn of iets anders.

De inzendingen worden verzameld, beoordeeld, (tbv SWPBS innovatie prijs) én gedeeld tijdens de nationale conferentie SWPBS op 13 november 2020 en tevens digitaal beschikbaar gesteld voor alle PBS collega’s in Nederland.
Wie weet gaan we jouw bijdrage insturen voor de landelijke PBS conferentie op 13 november 2020!

Voorbeelden SWPBS Challenge

Op school werken we met PBS: We zorgen SAMEN dat het VEILIG en PLEZIERIG is voor iedereen! Dat gaat niet vanzelf natuurlijk dus dat oefenen we elke dag. We helpen elkaar en moedigen elkaar aan met complimenten. Soms gaat het niet helemaal goed. Dan tellen we tot 10. Even uitblazen, rustig worden. Daarna kunnen we weer verder.
Hoe lukt dat thuis?

De wereld staat op zijn kop ! Ineens is jouw huis ook je school. Je vader en moeder zijn juf en/ of meester!

PBS thuis?
Sfeerafbeelding Fontys