Actueel aanbod

  • 15 november

  SWPBS Conferentie

  Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen.

  • 27 november

  Thuistaal en onderwijs: een gouden combinatie?

  Op woensdag 27 november 2019 organiseert Fontys Sittard samen met de leerstoel Taalcultuur in Limburg (Universiteit Maastricht) en het Meertensinstituut, voor de vijfde keer op rij een interactieve middag rond meertaligheid.

  • 13 januari
  • 's-Hertogenbosch

  Januari-instroom Master Educational Needs

  Wil je niet wachten tot september met de opleiding Master Educational Needs? De Januari-instroom biedt de mogelijkheid om al in januari te starten.

  • 16 januari

  De IB'er in de schijnwerpers

  De rol van een intern begeleider is voortdurend aan verandering onderhevig. Daarom leggen toonaangevende experts en praktijkdeskundigen de focus tijdens deze conferentie op de laatste ontwikkelingen in het (passend) onderwijs en gaan ze in op de uitdagingen en veranderende rol van de IB’er.

  • 04 februari

  Workshop Sensorische Informatieverwerking

  In deze workshop zal Karin Hilkens inzicht geven in wat sensorische Informatieverwerking inhoudt, welke verschillende profielen er zijn, welke invloed deze verschillende profielen kunnen hebben op het functioneren van een kind, dus ook de klas of praktijk.

  • 18 maart

  Kennisplaza 2020

  Voor het derde jaar op een rij organiseert Fontys Pro Educatie het evenement Kennisplaza. Hét evenement waarbij je als onderwijsprofessional kennis haalt en met elkaar deelt.

  • 03 april

  Landelijke studiedag Klassen- en Onderwijsassistenten

  Op vrijdag 3 april 2020 vindt alweer de 15e landelijke studiedag voor klassen- en onderwijsassistenten plaats. Er zijn deskundige sprekers, interessante workshops en er is veel gelegenheid om met én van elkaar te leren. De landelijke studiedag is dé plek voor informatie, motivatie en inspiratie!

  • 07 april

  Workshop Diaplus, Diatekst en Tekstenlab

  In deze workshop zal Hilde Hacquebord laten zien hoe het gebruik van toetsen beter mogelijk gemaakt wordt door ook aansluitend didactisch materiaal te leveren, genaamd Diaplus.