FAQ

Financiën

Financiën

Moet ik wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen?

Volg voor het berekenen van het collegegeld de collegegeldmeter (www.fontys.nl/collegegeldmeter). Ook bij www.duo.nl kun je terecht voor het bepalen van de hoogte van je collegegeld.

Telt mijn voortgezette opleiding leraar speciaal onderwijs mee voor het bepalen van het collegegeld?

Alle voortgezette opleidingen in het HBO na 1991 tellen voor het collegegeld mee. Aan studenten van de voortgezette opleiding leraar speciaal onderwijs werd t/m 31 december 2008 het Getuigschrift Leraar Speciaal Onderwijs uitgereikt. Deze HBO-opleiding omvatte 60 EC. Via mijn DUO (inloggen met DigiD) kun je vaststellen welke getuigschriften geregistreerd staan.

Mijn werkgever wil het collegegeld betalen. Wat moet ik dan doen?

Als je werkgever voor jou je collegegeld wil betalen, moet dat via Studielink ingevuld worden met het DigiD van de werkgever. Meestal is het handig om met je werkgever afspraken te maken om het collegegeld eerst zelf te betalen en het vervolgens te declareren.

Wat zijn de kosten van aan te schaffen literatuur?

Al het studiemateriaal is digitaal beschikbaar via de studentenportal. Je hoeft geen boeken aan te schaffen. Tijdens modules wordt soms literatuur aanbevolen, deze kan vrijblijvend aangeschaft worden.

Wat kost één module of toets?

In studiejaar 2019-2020: module € 400 / toets € 400. Zie ook 'losse modules Master EN'.

Lerarenbeurs en overige regelingen

Bekijk de diverse mogelijkheden.

Kan ik voor een Practitioner of andere cursus ook de lerarenbeurs aanvragen?

De opleiding die je wilt gaan volgen moet in het CROHO-register staan. Raadpleeg het CROHO-register. Een practitioner staat niet in dit register.

Ik heb een Lerarenbeurs aangevraagd, maar ben nog in afwachting daarvan. Wat moet ik doen?

De Lerarenbeurs kan in 2020 worden aangevraagd van 1 april tot en met 30 juni 2020. Als je nog geen toekenning voor de Lerarenbeurs hebt ontvangen, kun je je al wel aanmelden bij Studielink voor de studie Master EN. Je kunt je tot 1 september 2020 bij Studielink kosteloos uitschrijven.