Inschrijven


Sfeerafbeelding Fontys

De modules voor Educational Needs zijn op verschillende manieren te volgen.
De aanmeldprocedure is afhankelijk van de manier waarop je het onderwijs wilt gaan volgen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden
met daarbij informatie over de manier van inschrijven, toelatingseisen en vrijstellingen.

 • Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

  Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

  Aanmelden doe je bij Studielink. Studenten voor de Master Educational Needs hoeven geen studiekeuzecheck te doen. Volledige inschrijving en betaling moeten afgerond zijn vóór 1 september. Voor de Master Educational Needs gebruik je onderstaande gegevens.

  Naam instellingFontys Hogescholen
  PlaatsEindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Bergen op Zoom, Den Bosch of Utrecht
  Naam opleidingM Educational Needs

  Hoe meld je je aan:

  Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

  • Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

  Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

  Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

  Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  2. Doe de Studiekeuzecheck

  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

  De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies.

  Dit advies is niet bindend, je bepaalt zelf of je start met je opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.
  Wil je meer weten, check dan de FAQ.

  3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

  Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld.
  Ga in Studielink naar en klik op de actie 'invullen betaalgegevens'.

  Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op 25 september.

  Meer informatie over je collegegeld vind je hier.

  Toelatingseisen

  Je bent in het bezit van een diploma/getuigschrift op minimaal hbo-bachelor-niveau omvattende 240 studiepunten of een gelijkwaardig getuigschrift.

  Je beschikt over een leerwerkplek waar je de opdrachten vanuit de opleiding kunt uitvoeren.

  Heb je geen hbo-bachelor getuigschrift maar wel een functie op hbo-niveau? Informeer dan bij het bedrijfsbureau naar de speciale toelatingsprocedure.

  Heb je geen bachelor gericht op onderwijs gevolgd? Dan mis je de onderwijsachtergrond die verondersteld wordt in deze master. Houd daar rekening mee met het maken van je keuzes en de tijdsinvestering die je naast het volgen van de master nodig zult hebben om ontbrekende competenties aan te vullen.

  Vrijstelling

  Als een student beschikt bijvoorbeeld over eerder behaalde toetsen van de opleiding Master (Special) Educational Needs kan op basis hiervan een verzoek om vrijstelling bij de examencommissie worden ingediend.
  Voor resultaten die als contractstudent of in de pre-master zijn behaald, geldt dat bij de examencommissie een verzoek ingediend kan worden om deze resultaten over te nemen in het reguliere mastertraject.
  Zie ook OER 2018-2019, artikel 7 Intake – Vrijstellingen (komt binnenkort beschikbaar)

 • Losse modules Master Educational Needs

  Losse modules Master Educational Needs

  Om in te schrijven voor losse modules, stuur je een mail naar oso@fontys.nl waarin je vermeldt welke module je wilt volgen, in welke lesplaats en vanaf welke datum. Wij sturen je vervolgens een aanmeldformulier toe. Nadat we dit ingevuld retour ontvangen, schrijven we je in voor de betreffende module. Je ontvangt daarvan per e-mail een bevestiging met verdere informatie die relevant is voor je deelname.

  Maak je gebruik van een voucher? Geef dit dan aan in de mail en geef daarbij ook de vouchercode door.

 • Cursussen en Practitioners

  Cursussen en Practitioners

  Cursussen maken geen deel uit van de Master en zijn los te volgen. Je ontvangt een bewijs van deelname of certificaat. Inschrijven voor een cursus doe je via de link op de informatie pagina van de betreffende cursus. Hier vind je een blok met de mogelijke startdata. Klik vervolgens op de link 'aanmelden'. Het overzicht van de verschilende cursussen vind je onderaan de pagina 'wat is er te leren'.

 • Deelmaster Educational Needs

  Deelmaster Educational Needs

  De deelmaster bestaat uit een pakket van drie modules en een toets. De deelmaster kun je als individuele keuze vormgeven op een van onze lesplaatsen.

  Om in te schrijven voor de individuele deelmaster, stuur je een mail naar oso@fontys.nl waarin je vermeldt welke module je wilt volgen, in welke lesplaats en vanaf welke datum. Wij sturen je vervolgens een aanmeldformulier toe. Nadat we dit ingevuld retour ontvangen, schrijven we je in voor de betreffende module. Je ontvangt daarvan per e-mail een bevestiging met verdere informatie die relevant is voor je deelname.

  Maak je gebruik van een voucher? Geef dit dan aan in de mail en geef daarbij ook de vouchercode door.

  Ook kan Fontys OSO een deelmaster op locatie organiseren voor een groep vanuit een samenwerkingsverband, bestuur of regio. Wil je hier meer informatie over ontvangen, neem dan contact op met één van onze onderwijsmanagers.

 • Toetsen Educational Needs

  Toetsen Educational Needs

  Iedere toets (beroepsproduct) brengt ‘een eigen praktijksituatie’ in beeld gekoppeld aan module inhouden. Per beroepsproduct worden 3 modules verwerkt.

  Om in te schrijven voor een toets, stuur je een mail naar oso@fontys.nl waarin je vermeldt dat je een toets wilt maken. Wij sturen je vervolgens een aanmeldformulier toe. Nadat we dit ingevuld retour ontvangen, schrijven we je in. Je ontvangt daarvan per e-mail een bevestiging met verdere informatie.

 • Alumni aanbieding: 5 modules uit Master Educational Needs

  Alumni aanbieding: 5 modules uit Master Educational Needs

  Voor alumni die eerder een masteropleiding Master Educational Needs (voorheen Special Educational Needs) bij Fontys OSO hebben afgerond. Aanmelden kan binnen tien jaar na het behalen van de mastergraad.

  Het aanbod omvat 5 modules en één toets. De toets (beroepsproduct naar keuze) brengt ‘een eigen praktijksituatie’ in beeld gekoppeld aan module inhouden. Per beroepsproduct worden in principe 3 modules verwerkt, tenzij je een differentiatie wilt behalen, dan verwerk je 4 modules in de toets.

  Je schrijft je in voor dit aanbod via de opleidings- en cursuspagina van: Alumniaanbod: 5 modules uit Master Educational Needs.

  1. Meld je aan in het blokje STARTDATA via de button "Aanmelden".
   De genoemde cursusplaats "Tilburg" betreft onze administratieve locatie en is dus een formaliteit. 
  2. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging per e-mail waarin we de modulekeuzes bij je opvragen en je informeren over de toetsaanmelding.

  KLIK HIER OM DE CURSUSPAGINA TE OPENEN

 • Alumni netwerk Specialist Jonge Kind

  Alumni netwerk Specialist Jonge Kind

  De alumni Specialisten Jonge Kind komen vier maal per jaar bij elkaar op een woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

  Je schrijft je in voor een of meerdere bijeenkomsten (€30 per bijeenkomst) via de opleidings- en cursuspagina van: Alumni Specialist Jonge Kind.

  1. Meld je aan in het blokje STARTDATA via de button "Aanmelden".

  KLIK HIER OM DE CURSUSPAGINA TE OPENEN