Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

Aanmelden doe je bij Studielink. Studenten voor de Master Educational Needs hoeven geen studiekeuzecheck te doen. Volledige inschrijving en betaling moeten afgerond zijn vóór 1 september. Voor de Master Educational Needs gebruik je onderstaande gegevens.

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Bergen op Zoom, Den Bosch of Utrecht
Naam opleidingM Educational Needs

Hoe meld je je aan:

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

  • Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

2. Doe de Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies.

Dit advies is niet bindend, je bepaalt zelf of je start met je opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.
Wil je meer weten, check dan de FAQ.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld.
Ga in Studielink naar en klik op de actie 'invullen betaalgegevens'.

Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op 25 september.

Meer informatie over je collegegeld vind je hier.

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een diploma/getuigschrift op minimaal hbo-bachelor-niveau omvattende 240 studiepunten of een gelijkwaardig getuigschrift.

Je beschikt over een leerwerkplek waar je de opdrachten vanuit de opleiding kunt uitvoeren.

Heb je geen hbo-bachelor getuigschrift maar wel een functie op hbo-niveau? Informeer dan bij het bedrijfsbureau naar de speciale toelatingsprocedure.

Heb je geen bachelor gericht op onderwijs gevolgd? Dan mis je de onderwijsachtergrond die verondersteld wordt in deze master. Houd daar rekening mee met het maken van je keuzes en de tijdsinvestering die je naast het volgen van de master nodig zult hebben om ontbrekende competenties aan te vullen.

Vrijstelling

Als een student beschikt bijvoorbeeld over eerder behaalde toetsen van de opleiding Master (Special) Educational Needs kan op basis hiervan een verzoek om vrijstelling bij de examencommissie worden ingediend.
Voor resultaten die als contractstudent of in de pre-master zijn behaald, geldt dat bij de examencommissie een verzoek ingediend kan worden om deze resultaten over te nemen in het reguliere mastertraject.
Zie ook OER 2018-2019, artikel 7 Intake – Vrijstellingen (komt binnenkort beschikbaar)