Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

Master Educational Needs (voltijd/deeltijd)

Aanmelden doe je bij Studielink. Studenten voor de Master Educational Needs hoeven geen studiekeuzecheck te doen. Volledige inschrijving en betaling moeten afgerond zijn vóór 1 september. Voor de Master Educational Needs gebruik je onderstaande gegevens.

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Bergen op Zoom, Den Bosch of Utrecht
Naam opleidingM Educational Needs

Hoe meld je je aan:

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

Je meldt je - uiterlijk 1 september - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

2. Doe de Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck voor bachelors en AD's in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Meer informatie over je collegegeld vind je hier.

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een diploma/getuigschrift op minimaal hbo-bachelor-niveau omvattende 240 studiepunten of een gelijkwaardig getuigschrift.

Je beschikt over een leerwerkplek waar je de opdrachten vanuit de opleiding kunt uitvoeren.

Heb je geen hbo-bachelor getuigschrift maar wel een functie op hbo-niveau? Informeer dan bij het bedrijfsbureau naar de speciale toelatingsprocedure.

Heb je geen bachelor gericht op onderwijs gevolgd? Dan mis je de onderwijsachtergrond die verondersteld wordt in deze master. Houd daar rekening mee met het maken van je keuzes en de tijdsinvestering die je naast het volgen van de master nodig zult hebben om ontbrekende competenties aan te vullen.

Vrijstelling

Als een student beschikt bijvoorbeeld over eerder behaalde toetsen van de opleiding Master (Special) Educational Needs kan op basis hiervan een verzoek om vrijstelling bij de examencommissie worden ingediend.
Voor resultaten die als contractstudent of in de pre-master zijn behaald, geldt dat bij de examencommissie een verzoek ingediend kan worden om deze resultaten over te nemen in het reguliere mastertraject.
Zie ook OER 2018-2019, artikel 7 Intake – Vrijstellingen (komt binnenkort beschikbaar)