Sfeerafbeelding Fontys

Deelmaster Educational Needs

de aanloop naar jouw masterstudie

Wat houdt de deelmaster in?

Heb je interesse om de Master Educational Needs te gaan volgen maar wil je je niet meteen vastleggen? Wil je eerst 'proeven' van een deel van de opleiding en nu al een aantal losse onderdelen volgen? Dan is de deelmaster iets voor jou.

Bij Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg kun je terecht voor een traject op maat: afgestemd op jouw wensen. Praktijkgericht, gebaseerd op eigen keuzes, werken vanuit motivatie en studeren zonder veel reistijd. Daarbij staat een optimale, persoonlijke begeleiding centraal. Er zijn tal van mogelijkheden: individueel of voor groepen (bijvoorbeeld vanuit een school of (onderwijs)organisatie).

Maatwerktraject deelmasteropleiding

Je volgt een pakket van drie modules met studiebegeleiding en afsluiting met een toets. Wij noemen dit een deelmaster. Deze mogelijkheid is vooral bedoeld voor mensen die plannen hebben om de Master Educational Needs te gaan volgen. Je kunt alvast ‘proeven’ van een deel van de opleiding. Een voldoende score voor de betreffende toets kan bij instroom worden omgezet in een vrijstelling. Zo heb je meer tijd beschikbaar om de Master Educational Needs tijdens de reguliere inschrijfperiode te behalen. Je hebt tenslotte al drie modules gevolgd en een toets afgerond.

De deelmaster kun je als individuele keuze vormgeven op een van onze lesplaatsen. Ook kan Fontys OSO een deelmaster op locatie organiseren voor een groep vanuit een samenwerkingsverband, bestuur of regio.

Sfeerafbeelding Fontys

Waarom kiezen voor een deelmaster?

Een belangrijke reden om voor een deelmaster te kiezen, is dat je kunt ervaren of een studie op masterniveau bij je past. Ook kun je met een deelmaster een grotere spreiding van de studielast tijdens de masteropleiding realiseren. De gevolgde modules kun je namelijk afronden met een toets. Een positief resultaat zorgt voor vrijstellingen als je daadwerkelijk de Master Educational Needs gaat volgen.

Voordelen individueel traject

  • Je volgt een aantal modules waarbij je aansluit bij reguliere Master EN-studenten 
  • één module bestaat uit vier bijeenkomsten van 3,5 uur 
  • Je sluit een combinatie van drie modules af met een toets Beroepsproduct: je ontwerpt iets wat direct bruikbaar is voor je eigen praktijk en je organisatie 
  • Je krijgt hierbij begeleiding op maat 
  • Een behaalde toets levert vrijstelling op wanneer je je inschrijft voor de hele opleiding Master Educational Needs

Voordelen gezamelijk traject vanuit een organisatie

Het is ook mogelijk om een deelmastertraject te organiseren in breder verband. Bijvoorbeeld vanuit een schoolorganisatie, een samenwerkingsverband of een regio. Fontys OSO kan dan modules en begeleiding op locatie organiseren. In overleg met de schoolorganisatie, een samenwerkingsverband of een regio wordt er vanuit partnerschap meegedacht hoe een deelmaster onderdeel kan zijn van duurzaam professionaliseringsbeleid.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag/avond

Er zijn regelmatig
open dagen en avonden op diverse locaties.


BEKIJK DATA ►


Sfeerafbeelding Fontys

Roosters

Stel je eigen rooster samen. Combineer lesplaatsen en -tijden met module-inhouden.


STEL SAMEN ►


Sfeerafbeelding Fontys

Inschrijven

Schrijf je in voor een van onze opleidingen, cursussen of workshops.


MELD AAN ►


Sfeerafbeelding Fontys

F.A.Q.

Een overzicht van veelvoorkomende vragen en de antwoorden daarop.


VIND ANTWOORD ►