Losse modules

Voor alle onderwijsprofessionals.
Per module studeren.

Ben je al een tijdje werkzaam in het onderwijs en wil je je kennis verbreden en verdiepen, maar (nog) niet aan een volledige masterstudie beginnen? Je kunt je dan ook als cursist inschrijven. De modules van de master Educational Needs (EN) zijn namelijk ook los te volgen.

Als je je inschrijft als cursist (contractstudent) sluit je aan bij de reguliere colleges van de master EN studenten. Je kunt kiezen voor één of voor meerdere modules. Volg je meerdere modules, dan kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om in toetsing te laten zien dat je de inhoud van de modules op masterniveau hebt verwerkt. Je kunt deze modules ook volgen voorafgaand aan een inschrijving van de volledige masteropleiding, om zo een beter beeld te krijgen of je de studie wilt gaan volgen.

Sfeerafbeelding Fontys

Voor wie

Geïnteresseerden die een opleiding Master EN overwegen of cursisten die een opleiding Master EN hebben afgerond en zich willen verdiepen in een specifiek thema.

Leerwerkplek

Voor studenten van de Master EN is een leerwerkplek verplicht. Ook als je inschrijft voor het volgen van losse modules (contractonderwijs) en toetsing dien je te beschikken over een leerwerkplek. Je hebt immers een praktijksituatie nodig om je opdrachten te kunnen uitvoeren.

In Company

Voor besturen, samenwerkingsverbanden of scholen is het mogelijk een 'in company' traject te laten verzorgen door docenten van OSO. Dit is een traject op maat gemaakt voor de eigen werkomgeving.

Toetsen

Als cursist kun je maximaal drie toetsen "beroepsproduct" inleveren. Met iedere toets breng je ‘een eigen praktijksituatie’ in beeld gekoppeld aan module inhouden. Per beroepsproduct worden 3 modules verwerkt.

Om een toets te kunnen afleggen moet je naast het volgen van de inhoudelijke modules ook laten zien dat je kennis hebt genomen van de inhoud van de centrale thema’s. Cursisten kunnen via de digitale leeromgeving deze kennis tot zich nemen.

Kosten

Module: de kosten zijn € 400,- per module. Elke module bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3,5 uur.

Toets: de kosten zijn € 400,- per beoordeling. Per toets krijg je éénmalig drie kwartier tot maximaal 1 uur begeleiding en voorbereiding op de toets.

Toelatingseisen

HBO-bachelor
Nadat je hebt ingeschreven voor deelname aan een toets, vragen we je aan te tonen dat je over een HBO-bachelor diploma beschikt. Verder vragen we je om een leerwerkplekovereenkomst aan te leveren. 
Meer informatie over de 2 varianten van de leerwerkplekovereenkomst vind je op deze pagina bij 'werkplekleren'.

Certificering

Na afronding van modules en/of toetsing ontvang je een 'certificaat deelname scholing'. Het certificaat dat je ontvangt na afronding van een toets, geeft recht op vrijstelling indien wordt ingeschreven voor de opleiding Master EN. 

Alle losse modules zijn gevalideerd door het lerarenportfolio.nl

Meer informatie

Bekijk alle modules via 'roosters', schrijf in via 'inschrijven' of neem contact op via oso@fontys.nl of 08850 77133.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag/avond

Er zijn regelmatig
open dagen en avonden op diverse locaties.


BEKIJK DATA ►


Sfeerafbeelding Fontys

Roosters

Stel je eigen rooster samen. Combineer lesplaatsen en -tijden met module-inhouden.


STEL SAMEN ►


Sfeerafbeelding Fontys

Inschrijven

Schrijf je in voor een van onze opleidingen, cursussen of workshops.


MELD AAN ►


Sfeerafbeelding Fontys

F.A.Q.

Een overzicht van veelvoorkomende vragen en de antwoorden daarop.


VIND ANTWOORD ►