Master Educational Needs vanuit Vlaanderen

Fontys Master Educational Needs

Van elke leraar wordt gevraagd om ‘passend onderwijs’ te bieden. Beter onderwijs is een voortdurende zorg! Onderwijsprofessionals maken daarbij het verschil. De praktijkgerichte opleiding tot Master Educational Needs (Master EN) bij Fontys OSO leert onderwijsprofessionals kijken naar het werk en hun eigen rol daarin. Vanaf september 2017 volgt een groep studenten uit Vlaanderen de opleiding Master Educational Needs van Fontys. De Master EN leidt op tot de graad Master of Education. Deze masteropleiding wordt erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in het educatieve domein.

Flexibel lesprogramma

Het lesprogramma is flexibel, de student bepaalt gedeeltelijk zelf de studieroute. Deze master heeft maar liefst acht lesplaatsen in Nederland. De studiegroepbijeenkomsten en overige modules zijn te volgen in lesplaatsen in het zuiden van Nederland: Bergen op Zoom, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Sittard. Daarmee blijft de reisafstand beperkt. U kunt kiezen uit een aanbod van ruim 60 modules.

Zes studiedagen in Vlaanderen

Verspreid over het jaar worden op woensdagen zes studiedagen in Vlaanderen aangeboden met de titels; ‘Coaching binnen begeleidingsprocessen’,
‘Oplossingsgerichte begeleiding van teams’ en
‘Professioneel eigen leiderschap en begeleiden’.

Mastertitel

Voor professionele bachelors onderwijs levert de mastertitel ook onderwijsbevoegdheid voor de tweede en derde graad Secundair Onderwijs. U vergroot hiermee uw kans op een hoger inkomen.

Geen voorbereidingsjaar

In tegenstelling tot Vlaamse masteropleidingen is er bij Fontys géén schakel- of voorbereidingsprogramma nodig om aan deze opleiding te kunnen beginnen. Als professionele bachelor kunt u meteen starten met de Master Educational Needs!

Waarom studenten uit Vlaanderen kiezen voor een Master in Nederland

Locatie studiedagen

Campus Kompas, Noordlaan 10, 9230 Wetteren (bij Gent). De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer op slechts 5 minuten lopen vanaf het NMBS- station Wetteren. Daarnaast is Campus Kompas snel bereikbaar vanaf de E40 (afrit Wetteren) of de E17 (afrit Beervelde).

Inschrijven

Voor de reguliere opleiding meldt u zich aan via het centrale aanmeldsysteem Studielink. U maakt hier een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord aan. We vragen u na aanmelding om een gewaarmerkte kopie van de vooropleiding met cijferlijst en een kopie van uw paspoort per post naar ons toe te sturen. Het diploma van de vooropleiding moet gelijkgesteld zijn aan het Nederlandse HBO-Bachelor-niveau. Bij het Nuffic kan de diplomawaardering opgezocht worden.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Wieny Depondt-van Noorel of bezoek een open avond.