Lectoraat Health Innovations & Technology

Platform en Initiator

Het lectoraat Health Innovations & Technologie biedt een platform voor onderzoekers in het algemeen en is daarnaast de initiator van het uitvoeren van onderzoek binnen de thematische focus van het lectoraat: het verbinden van technologische mogelijkheden met sociale innovatie in de zorg.

Bijdragen aan onderwijs

Onderzoek doen op het snijvlak van gezondheidszorg en technologie. Dát is wat de medewerkers van het Fontys lectoraat Health Innovations & Technology (HIT) drijft. Hun doel: Het opleiden van zorgprofessionals die voorbereid zijn op een toekomst waarin mensen langer (sneller en beter) thuis zijn.

Een belangrijk aspect bij het opleiden van deze zorgprofessional van de toekomst is het leren inzetten van technologie in de zorg teneinde haar werkwijze effectiever en de zorg beter te maken.

Daarnaast onderzoekt het lectoraat hoe deze technologie er voor kan zorgen dat de samenleving langer gezond blijft en hoe de zorg technologie kan inzetten om mensen met (chronische) beperkingen langer en met optimale kwaliteit van leven deel uit te laten maken van de samenleving.

Ander nieuws

Bewegen met artrose

In het Eindhovens Dagblad van 4 april 2015 stond een artikel over het onderzoek van Tim Gerbrands, onderzoeker bij het lectoraat Health Innovations & Technology en docent bij Fontys Paramedische Hogeschool. Klik hier om dit artikel te lezen.

Easysteppers

Omroep Brabant zond op zondag 23 maart 2014 een filmpje uit over de Easysteppers, een onderzoek dat wordt uitgevoerd bij Fontys Paramedische Hogeschool.

Innovatieve ideeën voor de zorg? Interesse in samenwerking?
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

de jongens van de tekening

Maak je eigen 3D-design in een bakfiets-lab

Innovatiekracht voor een mooiere wereld tijdens DDW 2017

Op hogescholen door heel Nederland doen lectoraten praktijkgericht onderzoek. Studenten en docent-onderzoekers hebben daarbij de nieuwste technologie tot hun beschikking. Ze bedenken én maken innovatieve producten die tastbare resultaten opleveren voor mens en samenleving. Lees hier meer of meld je aan voor de bijbehorende workshop, op 24 oktober aanstaande.

Sfeerafbeelding Fontys

Boek en video over (B)e-Health voor een gezonde toekomst

Hoe leid je zorgprofessionals op voor de zorg van morgen? Boek van lector Eveline Wouters, Marianne Nieboer en Teatske van der Zijpp biedt vele handvatten!

Innovatieve ideeën voor de zorg? Interesse in samenwerking?
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Lector Dr. Eveline Wouters
  In de nabije toekomst neemt de omvang van chronische en complexe gezondheidsproblematiek alleen maar toe. Daarom hebben onderzoeksprojecten die een bijdrage leveren om de kwaliteit van leven van de patiënt en zijn of haar omgeving (mantelzorgers, zorgverleners) te verbeteren, mijn interesse.

  Het goed toepassen van technische hulpmiddelen kan daarbij een belangrijke rol spelen. Omdat de aard van de problematiek met zich meebrengt dat hierbij allerlei disciplines (professioneel en niet professioneel) betrokken zijn, vind ik het essentieel dat deze ook in de onderzoeksprojecten betrokken worden. Dat geldt evenzeer voor de studenten, als voor toekomstige beroepsbeoefenaren.

  Echte, maatschappelijk relevante oplossingen vinden we immers alleen als alle belanghebbenden samenwerken.
  Sfeerafbeelding Fontys

  {{ feed.values.title }}

  {{ feed.properties.publicationDate }}

  {{ feed.properties.description }}

  Lees verder