Klompvoeten

Verbeterde opsporing en behandeling van relapse klompvoeten: de rol van klinische gangbeeldanalyse

Studenten van de Fontys Paramedische Hogeschool en diverse andere Fontys opleidingen onderzoeken samen met docenten, professionals uit de zorg, het bedrijfsleven en branchepartners of het mogelijk is om afwijkingen in het looppatroon en de kuitspieren te detecteren en welke behandeling het beste is voor patiënten met een relapse klompvoet. Hierbij kijken zij ook naar een mogelijke rol voor de kinderfysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

Sfeerafbeelding Fontys

Succesvolle onderzoekstage Kuno Slagmolen

Kuno Slagmolen, student geneeskunde van Universiteit Maastricht, rondde op 27 november 2017 zijn wetenschappelijke onderzoekstage bij het Catharina ziekenhuis in Eindhoven met succes af. Kuno heeft tijdens zijn stage zowel een waardevolle bijdrage geleverd aan het uitvoeren van de metingen bij de kinderen als met zijn kritische vragen en bevindingen in zijn onderzoek.

“Mijn deelname aan dit onderzoek was een heel interessante en leerzame ervaring. Voor mij was het de eerste keer dat ik hands on met praktijkgericht onderzoek in aanraking kwam en het is mij zeer goed bevallen. Een leuk project, fijne collega’s en top begeleiding. Daarbij was het ook erg leuk om een kijkje te kunnen nemen in de wereld van de bewegingswetenschappen. Het was daarom ook erg jammer dat de stage op zijn einde liep, maar ik kijk met veel genoegen terug.”

Op de werkveldbijeenkomst op 24 november 2017 van de opleiding Mens en Techniek bij Fontys Paramedische Hogeschool heeft Kuno zijn onderzoek met een posterpresentatie gepresenteerd aan studenten, collega’s en experts uit het werkveld. Ook Sieta Ludema, student Orthopedische Technologie, heeft de eerste resultaten van haar afstudeeronderzoek mogen delen tijdens deze bijeenkomst.

Sfeerafbeelding Fontys

Aandacht voor project op Omroep Brabant

Maandag 4 december besteedde Omroep Brabant in zowel Wakker!als Brabant Nieuws aandacht aan het Looplab van Fontys Paramedische Hogeschool. Daar startte in juni 2017 het SIA-RAAK project Klompvoetjes. Het idee voor dit onderzoek was van Arnold Besselaar (orthopeed Máxima Medisch Centrum). Hij werkte dit uit met Benedicte Vanwanseele (docent-onderzoeker bij Fontys Paramedische Hogeschool, en projectleider) en Marieke van der Steen onderzoekscoördinator Orthopedie bij MMC en Catharinaziekenhuis. Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA stelde een RAAK-subsidie beschikbaar voor dit bijzondere praktijkgerichte onderzoek.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Afstudeerders 2017-2018: missie afstudeeropdracht geslaagd!

Afgelopen studiejaar zijn er elf studenten afgestuurd binnen ons onderzoeksproject! De studenten vertegenwoordigden drie verschillende opleidingen, namelijk Fysiotherapie, Medische Beeldvormende en Radiologische Therapie (MBRT) en Mens & Techniek – differentiatie Orthopedische Technologie. Lees meer.

Sfeerafbeelding Fontys