These shoes are made for walking

Jongeren uit verschillende Aziatische landen volgen een nieuw – internationaal erkend – opleidingsprogramma schoentechnologie in Hanoi, Vietnam. Ze worden opgeleid tot orthopedisch schoenmakers. Door samen te werken met bestaande orthopedische en revalidatiecentra in Vietnam, Indonesië, Myanmar, Laos en Cambodja wordt er een begin gemaakt aan een netwerk van werkplaatsen in Zuidoost-Azië.

Het doel is om orthopedische middelen beschikbaar te stellen voor mensen die deze nodig hebben om goed te kunnen lopen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen met spasticiteit, klompvoeten of polio en mensen met ziektes zoals lepra en diabetes, die de voeten aantasten.

Fontys Paramedische Hogeschool participeert in het project met de ontwikkeling en uitvoering van het curriculum voor de opleiding. Docenten gaan voor een aantal weken naar Vietnam om de lessen te verzorgen. Meer informatie over het project en de huidige en afgestudeerden studenten is op de website te vinden: http://theseshoesaremadeforwalking.nl/

Studenten FPH over These shoes are made for walking

De studenten Mirna, Simone, Stef en Yff (Fontys Paramedische Hogeschool) hebben in 2015 tijdens een indrukwekkende studiereis de nieuwe opleiding voor orthopedische schoenmakers in Vietnam bezocht. Bekijk hieronder de avonturen van onze studenten: