These shoes are made for walking

Wat houdt het project in?

Ontwikkeling van een nieuw curriculum orthopedische schoentechniek voor de regio zuidoost Azië. Daarnaast worden in dit project schoentechnische orthopedische werkplaatsen in o.a. revalidatiecentra opgestart.

Jongeren uit verschillende Aziatische landen volgen een nieuw – internationaal erkend – opleidingsprogramma schoentechnologie in Hanoi, Vietnam. Ze worden opgeleid tot orthopedisch schoenmakers. Door samen te werken met bestaande orthopedische en revalidatiecentra in Vietnam, Indonesië, Myanmar, Laos en Cambodja wordt er een begin gemaakt aan een netwerk van werkplaatsen in Zuidoost-Azië.

Doel

Het doel is om orthopedische middelen beschikbaar te stellen voor mensen die deze nodig hebben om goed te kunnen lopen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen met spasticiteit, klompvoeten of polio en mensen met ziektes zoals lepra en diabetes, die de voeten aantasten.

Opleidingsprogramma schoentechnologie in Vietnam

Zo’n twee miljoen mensen in Zuidoost-​Azië hebben te maken met voet– en loopproblemen. Om hier wat aan te doen, hebben de Leprastichting en het Lilianefonds gezamenlijk het project These shoes are made for walking opgezet, mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Officiële website

Vraag het mij

Meer weten, publicatie opvragen of andere vraag? Benader mij!

Fred Holtkamp

f.holtkamp@fontys.nl

Vietnam

De studenten Mirna, Simone, Stef en Yff (Fontys Paramedische Hogeschool) hebben in 2015 tijdens een indrukwekkende studiereis de nieuwe opleiding voor orthopedische schoenmakers in Vietnam bezocht. Bekijk hieronder de avonturen van onze studenten: