Ervaringen studenten

Weer vijf enthousiaste studenten aan de slag met het project!

Begin 2019 zijn vier studenten van de Paramedische Hogeschool en 1 student van de Universiteit van Maastricht gestart met hun onderzoeksproject. Vier van hen stellen zich voor:

Daniek Peppenster

"Hallo mijn naam is Daniek Peppenster en ik ben een Fysiotherapie student op Fontys Paramedische Hogeschool. Op het moment zit ik in mijn laatste jaar en ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek: “Gangbeeldanalyse bij kinderen met een klompvoet”. Ik heb voor dit onderzoek gekozen, omdat ik gangbeeldanalyse altijd al interessant heb gevonden. Ook wil ik later gaan werken met kinderen, dus deze twee aspecten sloten mooi aan bij dit onderzoek. Tot nu toe heb ik al veel literatuur gelezen over de kinderen met klompvoeten en kom steeds weer nieuwe informatie tegen wat mij erg interesseert. Ik verwacht nog veel meer te leren tijdens dit onderzoek en kijk hier erg naar uit."

Laura Hobeijn

"Mijn naam is Laura Hobeijn, ik ben 20 jaar en woon in Helmond. Ik doe de opleiding Fysiotherapie en ga mij tijdens het afstuderen bezig houden met het klompvoetonderzoek. Ik heb dit onderzoek gekozen, omdat ik graag een onderzoek wilde doen waarbij ik metingen kan doen. Verder vind ik het leuk om met kinderen te werken en wist ik nog vrij weinig over klompvoeten. Ik vind het interessant om hier meer over te weten te komen. Inmiddels weet ik wat een klompvoet is, hoe het behandeld kan worden en wat voor onderzoek ernaar gedaan is. Ik hoop tijdens het afstudeeronderzoek iets te ontdekken wat bijdraagt aan het overkoepelende onderzoek over de klompvoeten. Ik zal ook tijdens een aantal metingen aanwezig zijn om te helpen, dit lijkt me ook erg leuk om te doen."

Anne Dollekens

"Ik ben Anne Dollekens en ben nu 4e jaars fysiotherapie student. Naast mijn studie houd ik mij bezig met turnen en het geven van turnles aan kinderen tussen de 5 en 13 jaar. Afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij Libra Revalidatie & Audiologie op de kinderafdeling. Dit beviel mij erg goed en dit onderzoek over kinderen met een klompvoet wekte daarom ook mijn interesse. Bij Libra heb ik veel afwijkende gangbeeldanalyses gezien en wil nu daarom meer onderzoek doen over het afwijkende gangbeeld bij kinderen met een klompvoet."

Maarten van Geel

"Hallo! Mijn naam is Maarten van Geel en ben momenteel bezig met de afstudeerfase van mijn opleiding Orthopedische Technologie. Ik heb voor dit afstudeerproject gekozen omdat ik zelf nog niet heel bekend ben met klompvoeten en het bestuderen ervan, daar wil ik mij graag meer in kunnen verdiepen.  Daarnaast vind ik het leuk om met kinderen te werken en dit is voor mij de aangewezen mogelijkheid om mijn studierichting hiermee te combineren. Tot nu toe vind ik de metingen in het bewegingsanalyse lab zelf het leukste, maar ik verwacht dat de dataverwerking ook interessant kan zijn omdat je dan pas inzicht krijgt in datgene waar het onderzoek voor gestart is. Ik hoop dat in de toekomst veel mensen baat hebben bij de resultaten van dit onderzoek. Groetjes."

Saskia Wijnands

"Ik ben Saskia Wijnands, 21 jaar oud en Masterstudente aan de universiteit van Maastricht. Ik ben bezig met de Master Bewegingswetenschappen en hiervoor heb ik de Bachelor Biomedische Wetenschappen (richting Bewegingswetenschappen) afgerond, ook aan de universiteit van Maastricht. Ik loop nu een onderzoeksstage op de afdeling orthopedie van het Máxima Medisch Centrum, waarbij ik onderzoek doe naar gangbeeldanalyse bij kinderen met klompvoetjes. Mijn stageproject draait om het ontwikkelen van een totaalscore voor het looppatroon van deze kinderen, op basis van een aantal parameters uit de 3D gangbeeld analyse. Ik heb voor dit project gekozen omdat het onderzoek heel mooi combineert met de klinische praktijk, doordat een totaalscore een ander (meer objectief) beeld geeft van de patiënt wat weer gebruikt kan worden op het spreekuur in het ziekenhuis."