Lector dr. Martijn Pisters

Expertise

Duurzame verandering in gezondheids- en beweeggedrag & integratie van monitoring en eCoaching technologie in de fysiotherapie/paramedische zorg om zelfmanagement, therapietrouw en (lange termijn) effectiviteit van zorg te verbeteren. Prognostische risicostratificatie en gepersonaliseerde (geïntegreerde) zorg.

Korte beschrijving

Dr. Martijn Pisters is lector Health Innovations & Technology en als lector verbonden aan het profileringsteam Empowering Healthy Behaviour van Fontys Paramedische Hogeschool. Hij is opgeleid als fysiotherapeut, fysiotherapiewetenschapper en klinisch epidemioloog. Naast zijn werkzaamheden bij Fontys is hij als senior onderzoeker Fysiotherapiewetenschap en programma coördinator van de master Fysiotherapiewetenschap (opleiding Klinische Gezondheidswetenschappen) werkzaam bij het UMC Utrecht-Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij programmaleider van de Academische Werkplaats eerstelijns Fysiotherapie, een structurele samenwerking in zorginnovatie, onderzoek en onderwijs tussen de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht en Fontys Paramedische Hogeschool.

Projecten

PARASOL, RISE-cohort studie, e-Exercise Lage Rugpijn, RISE-interventie studie, e-Exercise Hemofilie, Gestratificeerde blended fysiotherapie voor patiënten met nek- en/of schouderklachten, Methodisch podotherapeutisch handelen bij voet- en/of enkelklachten bij reumatische aandoeningen.

Lector Empowering Healthy Behaviour
Fontys Paramedische Hogeschool

hier vind je alle projecten

Neem contact op met dr. Martijn Pisters

m.pisters@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys