Een verbeterde opsporing en behandeling van relapse klompvoeten: de rol van klinische gangbeeldanalyses

Wat houdt het project in?

We proberen een beter inzicht te krijgen in factoren die ervoor kunnen zorgen dat relaps bij kinderen met klompvoet in een vroeg stadium kunnen op te sporen door middel van technologie (bewegingsanalyse en echografie). Indien dit mogelijk blijkt te zijn dan is de kans groter dat hier met een niet operatieve behandeling (bijvoorbeeld gipsen, fysiotherapie) succes behaald kan worden. Drie dimensionele gangbeeldanalyses en echografie lijken uitermate geschikt om functionele problemen rondom de klompvoet vroegtijdig op te sporen. Deze studie zal met behulp van uitgebreide gangbeeldanalyses enerzijds een beter inzicht geven in de factoren die gelinkt zijn met relapse klompvoet als ook een vroegtijdige detectie van die relapse mogelijk maken.

3D gangbeeldanalyses geven een gedetailleerd, objectief beeld van het looppatroon. Dit onderzoeksproject bekijkt hoe 3D gangbeeldanalyses kunnen bijdragen aan een vroegtijdige opsporing en behandeling van relapse klompvoeten. Hiervoor koppelen we de resultaten van 3D gangbeeldanalyses aan klinische resultaten en door de patiënt ervaren functionele beperkingen. Daarnaast zetten we 3D gangbeeldanalyses in om het effect van deze patiënt-specifieke behandeling te evalueren.

Vraag het ons

Meer weten, publicatie opvragen of andere vraag? Benader ons!

Benedicte Vanwanseele (Onderzoeker, Fontys Paramedische Hogeschool)

b.vanwanseele@fontys.nl

Marieke van der Steen (Onderzoeks-coördinator, Catharina Ziekenhuis, Máxima MC)

marieke.vd.steen@catharinaziekenhuis.nl