ORYX GO!

Oryx GO! - Met sensoren snel en eenvoudig bewegingsanalyses uitvoeren

Met de Oryx GO! kunnen bewegingsanalyses snel, eenvoudig en objectief worden uitgevoerd. Afwijkingen in het bewegingspatroon kunnen hiermee snel en efficiënt worden opgespoord en opgelost. Omdat het systeem werkt met sensoren, kunnen metingen op vrijwel iedere denkbare locatie worden gedaan.

Sfeerafbeelding Fontys

Normaal gesproken worden loopanalyses uitgevoerd via observatie in een zogenaamd looplab. Een gecontroleerde omgeving waarin de beweging van proefpersonen wordt opgenomen met videocamera’s. Bovendien moeten proefpersonen vaak in hun ondergoed lopen, doordat er gewerkt wordt met reflecterende markers. Dit is niet altijd handig of wenselijk.   

Om tijd en ruimte te besparen wordt het looplab ook vaak ingericht met een loopband. Onderzoek wijst echter uit dat lopen op een loopband anders is dan lopen op een stilstaande, vlakke ondergrond. Wat betekent dat een loopband je looppatroon aanpast en een looplab dus geen goede weergave van lopen in een natuurlijke omgeving is. Het haalt veel variabiliteit uit het lopen weg. De onderzoeken worden vaak uitgevoerd (of ‘gesponsord’) door de fabrikanten van loopbanden. En de resultaten zijn vertekend. Wat de precieze verschillen zijn tussen lopen in een lab, op een loopband of buiten in een natuurlijke omgeving is nog onbekend.

De Oryx GO! biedt de mogelijkheid om onder verschillende omstandigheden kinematische data te verzamelen waardoor het mogelijk wordt om de verschillen tussen de looppatronen objectief in kaart te brengen. De onderzoeksvraag waar PITCH bij helpt is: Wat zijn de verschillen in looppatroon tussen het uitvoeren van een loopanalyse in een looplab, in een natuurlijke omgeving en op een loopband?

Voor meer informatie klik hier.