RondOm Podotherapeuten

Over RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van samenwerkende (sport)podotherapeuten, diabetespodotherapeuten, (bewegings)wetenschappers, leefstijlcoaches en podotherapeut MSU-echografisten, werkend op meer dan 230 locaties in heel Nederland. De professionals van RondOm hebben een zeer breed netwerk binnen de gezondheidszorg en bundelen hun krachten om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren. 

Podotherapeuten van RondOm zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Iedereen, waaronder reuma- en diabetespatiënten, sporters en kinderen, kan bij de podotherapeut terecht voor het voorkomen en behandelen van klachten. 

RondOm maakt gebruik van de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken: echografie, shockwave, dry needling, Run3D analyse, digitale drukmeetanalyse (Footwork), EXO-L braces, taping en (sport)podotherapeutische zolen. RondOm Podotherapeuten werkt nauw samen met Fontys en heeft een adviesrol naar opleiders, afdelingshoofden en praktijkbegeleiders. Jaarlijks lopen meerdere studenten van Fontys stage bij RondOm Podotherapeuten.


Visie & ambitie

Visie
Kwaliteitszorg betekent voor RondOm Podotherapeuten altijd net wat meer doen dan de vanzelfsprekende, uitgesproken en steeds toenemende verwachtingen van de klant. Een optimale tevredenheid van patiënten, medewerkers en externen (verwijzers, zorgverzekeraars, andere paramedici, et cetera) moet hiervan het resultaat zijn. 

Het team van RondOm Podotherapeuten is voortdurend bezig met het leveren van zorg en maakt daarbij gebruik van deskundigheid, kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid.

Missie
De beste podotherapeutische zorg leveren in Nederland.


Motto van de organisatie

De mission statement van RondOm Podotherapeuten is daarbij: 'Uw lopen is wat ons beweegt'.

Sfeerafbeelding Fontys

Onze visie op opleiden

Het tempo waarin het podotherapeutisch zorglandschap verandert neemt snel toe. Zo zal de zorgvraag van de toekomst anders zijn dan vandaag, de determinant van gezondheid zal zich verbreden en er vinden in rap tempo technologische ontwikkelingen plaats. Al deze veranderingen stellen steeds andere, veranderende en hogere eisen aan de kennis en kunde van podotherapeuten. Om voorbereid te zijn op deze toekomst zullen studenten kennis moeten maken met alle verschillende aspecten van zorg die de veranderingen met zich mee blijven brengen.   

Professionele Werkplaatsen zullen samen met de opleiding studenten klaarstomen om het beroep podotherapie uit te oefenen, maar zullen tegelijkertijd de student ook klaarstomen voor de toekomst van het beroep. Hiermee nemen ze samen de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het bestaansrecht van het beroep. 

De Professionele Werkplaats moet studenten in staat stellen om te leren binnen een realistische, uitdagende omgeving waarin het mogelijk is om te ontdekken wat niet vanuit de schoolbanken te ontdekken valt. Een omgeving waarin ervaren podotherapeuten de studenten op individueel niveau faciliteren, motiveren en inspireren om te leren door het aanbieden van scholing, coaching en mentorschap. Dit alles in een vertrouwelijke omgeving en met respect.  

De Professionele Werkplaats biedt een aantrekkelijk en divers aanbod van leer- en ontwikkelingsactiviteiten aan waarbij de totale context van het beroep geborgd is. Het aanbod is gebaseerd op reeds aanwezige kennis gecombineerd met nieuwe en voortschrijdende inzichten. Hierbij speelt de Professionele Werkplaats een belangrijke rol in het bewust binden en boeien van nieuw talent binnen de podotherapie.



Wat zijn de gemeenschappelijke onderzoeks- en innovatielijnen?

Binnen RondOm Podotherapeuten lopen er enkele gemeenschappelijke onderzoekslijnen met overkoepelend thema: ‘Bewegen en blijven bewegen’. De onderzoekslijnen zijn opgebouwd uit de volgende onderwerpen; Ontstaan van voetproblemen in de maatschappij en hun bijdrage aan beperkingen en problematieken in het dagelijks leven (denk aan valincidenten, moeite met lopen/bewegen) (1), standaardisatie van dataverzameling binnen de podotherapeutische praktijk (2), en effectiviteit van (innovatieve) podotherapeutische interventies (3). Binnen deze onderwerpen zal onderzoek worden uitgevoerd onder de volgende 3 doelgroepen: mensen met artrose (1), mensen met gewrichtsontstekingen (2) en mensen met overgewicht (3).

Aanvullend hierop zijn we vanuit RondOm Podotherapeuten bezig met (het opzetten van) wetenschappelijk onderzoek naar de validiteit van de door RondOm ontwikkelde valpreventietool, de betrouwbaarheid (en validiteit) van drukmeetsystemen bij zowel gezonde proefpersonen als diabetes patiënten met diabetische neuropathie in de podotherapie praktijk, de rol van voet- en enkelfunctie bij patiënten met chemotherapie-geïnduceerde polyneuropathie en de relatie tussen plantaire druk en het ontwikkelen van hand-voet huid reactie bij kankerpatiënten. Verder wordt binnen RondOm podotherapeuten gestructureerd data verzameld in het elektronisch patiënten dossier voor het evalueren van podotherapeutische zorg en het zoeken naar nieuwe verbanden die aanzet kan geven voor een wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt data verzameld tijdens sportscreening NL voor diezelfde doeleinden. 

Tot slot is RondOm Podotherapeuten samenwerkingspartner in lopende onderzoeksprojecten: de Diabetes Voetencheck app, Homeland, systematische zorgevaluatie podotherapeutische zorg en het onderzoeksproject de oudere voet.  

Kom je bij ons in de PW? Dan ga je aan de slag met het onderzoeksproject:
Diabetes Voetencheck app. Voor meer informatie zie: diabetesvoetencheck.nl/onderzoeksproject/