Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE)

Over SGE

SGE is een bijzondere organisatie met op dit moment 11 gezondheidscentra in Eindhoven. Deze gezondheidscentra bedienen op dit moment zo’n 70.000 Eindhovenaren en zorgen daarvoor voor een groot deel van de gezondheid van de gemeente. We zien binnen de eerste lijn alle doelgroepen en hebben ruim 30 fysiotherapeuten in dienst met verschillende specialisaties. Een echte dynamische en diverse werkomgeving!

De missie, visie en uitgangspunten van de organisatie

SGE staat voor duurzame zorg in de wijk. Daarbij willen wij anders werken: vernieuwen, innoveren en veranderingen in gang zetten. Door actief te zijn in alle wijken van Eindhoven, kunnen we een partner in gezond leven zijn voor onze inwoners. Daarbij leren wij voortdurend samen met zorgverleners, patiënten en studenten.

SGE staat voor duurzame zorg in de wijk voor iedereen!

Sfeerafbeelding Fontys

Het doel van de samenwerking met Fontys

Een leven lang leren. We willen graag ontwikkelen en delen met anderen. We zoeken daarvoor samenwerking en halen feedback van buiten naar binnen. Voor innovatie hebben we integratie van onderwijs en praktijk nodig. Een lerende gemeenschap waarbij disciplines samenwerken om de beste zorg te kunnen leveren.

Welke studenten kunnen participeren in de professionele werkplaats?

Op dit moment participeren studenten uit jaar 1, jaar 3 en jaar 4 van de opleiding Fysiotherapie binnen de professionele werkplaats van SGE. We zijn aan het verkennen hoe we andere disciplines kunnen betrekken bij de professionele werkplaats, zoals huisartsen in opleiding, praktijkondersteuners en/of doktersassistenten.

Wat zijn de gemeenschappelijke onderzoeks- innovatielijnen?

We willen samen e-health werkend maken en op een zinnige wijze inzetten in de zorg. We willen innoveren en nadenken over hoe we duurzame zorg kunnen leveren door gedragsverandering bij zowel medewerkers als cliënten.

Wordt er samengewerkt met andere professionele werkplaatsen binnen de organisatie?        

Nu nog niet (zie boven), maar SGE is gebouwd op het principe van samenwerken en bestaat uit gezondheidscentra waar iedereen werkt met en voor dezelfde doelgroepen. Samenwerken zit in ons DNA en je vindt hier dan ook nagenoeg alle disciplines.