Online Keuze Event Sportkunde jaar 3

Welkom bij het Online Keuze Event van Fontys Sportkunde.

Op 2 en 3 februari vind het keuze-event plaats. Je krijgt tijdens dit event de gelegenheid om al je vragen te stellen aan de docenten en (oud)deelnemers. Je vragen kunnen inhoudelijk of praktisch van aard zijn of juist gericht op de ervaringen van eerdere deelnemers! Onze tip: Bereid je goed voor door de themakaarten en presentaties op de etalage keuzewijzer van te voren goed door te nemen en neem je vragen mee naar het event, zodat je daarna de juiste keuze kunt gaan maken.

Managen van beweegaanbod

Je werkt aan projecten waarbij je de verantwoordelijkheid krijgt over de inhoud en de uitwerking. Denk hierbij aan de realisatie van sportprogramma’s en sportevents voor een groter publiek.

Optimaliseren van sportprestaties

Binnen dit blok leer je hoe je een sport en haar sporters moet analyseren om het fysieke trainingsproces zo optimaal mogelijk in te richten.

Wijkgericht werken met Sport en bewegen

Je maakt een wijkscan en leert om sport als middel in te zetten bij het ontwikkelen van beweegprogramma's met als doel maatschappelijke problemen in wijken verkleinen.

Begeleiden naar verantwoord Sport en Bewegen

Wil jij Sport medisch trainer worden? Dan ga je zowel gezonde cliënten als cliënten met medisch gecontroleerde ziektebeelden coachen en begeleiden

Positioneren van de Sportonderneming

Je gaat een product verder uitwerken en analyseert of die organisatie in lijn is met hun positionering. Daarnaast leer je hoe je jezelf in je latere werkveld gaat profileren.

Begeleiden van Adventure Educatie

In deze minor word je opgeleid om Adventure activiteiten zodanig te faciliteren dat zij een impuls geven aan het zelfinzicht van de deelnemers.

Global Awareness, Sports & Health

Binnen deze minor ga je in samenwerking met anderen een internationaal ontwikkelingsproject op het gebied van sport, bewegen en gezondheid voorbereiden en realiseren in Nepal of Griekenland.

Verbeteren van Voedingsgedrag

In deze minor leer je een eigen voedings(gedrags)interventie te ontwikkelen voor een doelgroep. Je ontwikkelt je zowel in de breedt en diepte in deze materie.

Beweegontwerper

Samen met een team ga je op zoek naar innovatieve oplossingen waarmee kinderen, volwassen en/of ouderen in staat worden gesteld om geoptimaliseerd te bewegen en te leren.

Speciale doelgroepen

Binnen deze minor verdiep je je in het creëren van een beweegaanbod voor kinderen met fysieke en mentale beperkingen, gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en leerstoornissen.

Externe minor / Fontys minor

Wil je een minor buiten Fontys Sporthogeschool volgen? Bij een andere Fontys opleiding, hbo-instelling of universiteit? Dat kan!