Angelica Bus

Zelfstandig adviseur en interim manager/bestuurder

Voorzitter College van Bestuur, SALTO Eindhoven (tot 1 maart 2020)

SALTO is een onderwijskoepel waar betrokkenheid en nieuwsgierigheid bij kinderen worden uitgedaagd en waarin we leren van en met elkaar. Na 12,5 jaar bestuurder te zijn geweest in zowel het PO, VO als SO ben ik weer terug het organisatie advies vak in gegaan via mijn eigen bedrijf BIO-interimadvies. Being Interested in Others, omdat je daarmee echt het verschil maakt.

Inbreng

Ik kom als eerstegraads bevoegd docent Duits uit het onderwijs. Omdat ik vond dat werkgevers te weinig gebruik maakten van de potentie van hun werknemers, heb ik tal van verschillende leidinggevende functies bekleed. Met name op HRM gebied.
Op enig moment ben ik weer teruggegaan in het onderwijs als hoofd P&O van een HBO instelling. Daarna heb ik jaren in de organisatie advies wereld gewerkt, waarbij 99% van mijn klanten zich in het onderwijs bevonden.
Betrokkenheid en ontwikkeling van mensen en organisaties zijn dan ook mijn expertise.
Daarnaast ben ik jarenlang skileraar geweest (in binnen- en buitenland). Sport maakt dat kinderen makkelijker leren, dat ze leren samenwerken en hun emoties een plek leren geven. Door een betere motoriek lukt het kinderen sneller om letterlijk en figuurlijk een betere balans in hun leven te vinden.

Ik ben als lid van de Raad van Toezicht jarenlang betrokken geweest bij Sportservice Zwolle en als lid van het bestuur bij Playing for Success. Mijn drive en passie voor sport, in de ontwikkeling voor het jonge kind, breng ik graag in bij Fontys Sporthogeschool.

Toekomstperspectief en effect inzet samenwerking Raad van Advies en Fontys Sporthogeschool

Wat mij betreft gaat het curriculum van basisscholen de komende jaren ‘op de schop’. Naast taal, rekenen en lezen zullen kinderen vooral met behulp van sport, bewegen en een gezonde leefstijl leren om zich voor te bereiden op hun toekomst.

Het zou mooi zijn als we gezamenlijk dit curriculum van de toekomst voor alle basisschool leerlingen kunnen realiseren. Een goede start wordt hiermee al gemaakt door bijvoorbeeld. het geven van lessen in de buitenlucht.

Sfeerafbeelding Fontys
“Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen."