Cor Clarijs (voorzitter)

Voorzitter College van Bestuur SKVOB e.o.

Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda en omgeving (SKVOB e.o.) is een onderwijsstichting met ong. 8000 leerlingen en 850 medewerkers.

Inbreng

Ruim 37 jaar ben ik momenteel werkzaam in het voortgezet onderwijs. Naast docent Lichamelijke Opvoeding, biologie en economie, ben ik al meer dan 33 jaar actief binnen het management van diverse scholen. Vanuit mijn brede ervaring binnen het onderwijs, zie ik binnen de Raad van Advies voor mij vooral een rol als sparringpartner voor de opleiding weggelegd.

Graag wil ik samen kijken naar wat de ontwikkelingen binnen de opleiding daadwerkelijk voor het praktijkveld betekenen. En vice versa: welke veranderingen vinden er plaats binnen het voortgezet onderwijs en hoe kunnen we deze koppelen aan de ontwikkelingen binnen het vak Lichamelijke Opvoeding in de meest brede zin? Een mooie uitdaging.

Toekomstperspectief

Met betrekking tot het vak Lichamelijke Opvoeding hoop ik dat over vijf jaar alle leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs bewegingsonderwijs krijgen van louter geschoolde docenten. Op die manier kunnen we leerlingen op jonge leeftijd al voorbereiden op het enthousiast maken voor en een actieve deelname aan onze beweegcultuur.

Effect inzet samenwerking Raad van Advies en Fontys Sporthogeschool over vijf jaar

Ik hoop dat Fontys Sporthogeschool hoogwaardige opleidingen blijft verzorgen; een aansprekend onderwijsaanbod voor studenten die daarmee bijzonder vakbekwaam de maatschappij instappen. Het ontwikkelingsproces tussen studenten, docenten en het werkveld verloopt daarbij in een optimaal samenspel en binnen een veilige context. De inzet van een klankbord van ervaren en betrokken relaties uit het werkveld zou hier een mooie bijdrage aan kunnen leveren.

Sfeerafbeelding Fontys

“Bewogen mensen blijven volop in beweging”