Veelgestelde vragen binnen Sporthogeschool

 

Vanaf 18 januari 2022 is de regel binnen Fontys is dat je ‘altijd en overal’ een mondmasker draagt. Niet alleen bij verplaatsing, maar ook als je zit.

Wat voor een mondkapje moet ik dragen? 

Draag geen stoffen mondkapje maar een wegwerpmondkapje, waarbij het medische mondkapje (type II) de voorkeur heeft. Zoek hierin de situatie die voor jou het meeste haalbaar is aangezien type II mondkapjes niet makkelijk te verkrijgen zijn.

Zijn er uitzonderingen(als ik geen medische redenen hebt)?

Ja, er zijn uitzonderingen. Voor iedereen geldt dit als je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen. Je kunt dan wel een ‘Eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht’ overleggen.

Andere uitzonderingen zijn:
 • Als het dragen van een mondkapje een belemmering vormt bij deelname aan een onderwijsactiviteit én er kan 1,5m. afstand gehouden worden. De docent beslist of je het mondkapje dan af mag zetten;
 • Tijdens sportactiviteiten en praktijklessen;
 • Tijdens tentamens
 • Als je eet/drinkt en een vaste zitplaats hebt en je 1,5m afstand hebt t.o.v anderen.

   De looproutes in het gebouw dienen natuurlijk het doel om drukte en ophopingen van mensen te vermijden en zijn er dus voor onze veiligheid. Soms leidt de verplichting van de route ook tot frustratie en onbegrip, zeker als het niet druk is in het gebouw. Daarom passen we de routing licht aan (trappen worden tweerichtingsverkeer) en geven we daarnaast voorrang aan jouw gezonde verstand:

   >> Is het NIET DRUK in het gebouw: KIES JE EIGEN WEG.>> Is het DRUK in het gebouwGEBRUIK DE VASTGESTELDE LOOPROUTE

   Hou in ieder geval altijd de 1,5 m richtlijn in de gaten en heb respect voor elkaar.

   Vanaf 2 december  is de routing bij de entree eveneens aangepast:>> Voor het UITGAAND VERKEER gebruiken we de LOOPDEUR>> Voor het INGAAND VERKEER gebruiken we de DRAAIDEUR.

   In principe worden de kennistoetsen op Fontys Sporthogeschool afgenomen. Hierbij is rekening gehouden met voldoende ruimte in de lokalen: per lokaal zullen er max. 20 studenten ingedeeld worden. 
   Omdat we het belangrijk vinden om voor iedere betrokkene een veilige toetsomgeving te realiseren, is besloten dat komende toetsperiode studenten die vanwege corona gerelateerde beperkingen niet naar de opleiding kunnen komen, de kennistoetsen vanuit huis kunnen maken. Als leidraad hiervoor kun je de bekende beslisboom raadplegen. De kennistoets vanuit huis wordt dan net als op Fontys Sporthogeschool in Remindotoets afgenomen, maar er wordt gesurveilleerd via MS Teams. 

   LET OP! Als je vanwege corona gerelateerde beperkingen niet naar de opleiding kunt komen om de toets te maken, moet je een melding doen via het digitale formulier, uiterlijk om 17.00u op de dag vóór de betreffende kennistoets.  Daarmee kunnen we tijdig zorgen dat de toets en de surveillance geregeld is. Voor een verdere toelichting en een link naar de enquête verwijzen we je naar dit bericht

   Op aangeven van een aantal van onze studenten en docenten hebben onze concierges in samenwerking met de beheerders van het ISC, de signing en routing op die locatie aangepast om het jou makkelijker en vooral duidelijker te maken. De Fontys stijl is ook daar toegepast. ‘t Ziet er prima uit.
   Omdat de meeste medewerkers vanuit huis werken is het aantal benodigde BHV’ers op locatie van Sporthogeschool niet altijd op het gewenste niveau. Daarom een oproep om je als BHV-er te laten trainen zodat ook jij hierin een bijdrage kunt leveren.Belangstelling of vragen? Geef dat dan aan via deze link o.v.v. ‘BHV’. Je krijgt dan ook meer informatie over de voorwaarden