Kenniscentrum Gedrag

Sfeerafbeelding Fontys

Nederlandse kinderen zijn over het algemeen gezond en voelen zich gelukkig, dat blijkt steeds uit (inter-)nationale rapportages. Een kleine groep kinderen heeft echter extra bescherming, aandacht en ondersteuning nodig. Dat leidt soms tot vragen in de dagelijkse praktijk van de leraar:
•Hoe signaleer ik als er iets mis gaat in de groep?
•Hoe kan ik effectiever omgaan met het gedrag van deze groep?
•Hoe dring ik door tot een leerling uit het spectrum van autisme?
• Hoe hanteer ik de onrust die ontstaat binnen school door de invloed van ‘social media’?
• Hoe ga ik om met de onzekerheid die er leeft bij kinderen na de terreuraanslagen?

Waarom een kenniscentrum Gedrag?

Het Fontys Kenniscentrum Gedrag bundelt kennis rond het thema gedrag vanuit tien Fontys-instituten Kind en Educatie, het Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) én het werkveld. We werken daartoe samen met diverse landelijke en regionale partners. We maken kennis toegankelijk voor leraren, schoolleiders en bestuurders, studenten, adviseurs en lerarenopleiders. We nemen zelf initiatieven en ontwikkelen activiteiten om nieuwe kennis te ontwikkelen. Dit doen we door het onderzoek van verschillende lectoraten te volgen of er een bijdrage aan te leveren. Ook volgen we studenten ( bachelor en master SEN) tijdens hun praktijkgerichte onderzoeken en verzamelen kennis welke we koppelen aan thema’s op gebied van gedrag. Daarnaast gaan we graag - samen met u en uw organisatie - aan de slag met uw vraag of idee. Samen verkennen we de kansen en mogelijkheden om te werken aan het best denkbare onderwijs op het gebied van gedrag. Hiervoor werken we graag samen met ouders en andere partners in het onderwijs, gezondheidszorg en jeugdhulp. We hebben daarom een Open Podium gemaakt voor alle partners uit het werkveld om zelf presentaties, video’s of voorbeelden van goede praktijken in te brengen.

Wij zijn er voor u!

Links ziet u een rijtje met acht rubrieken met daaronder meerdere pagina’s. Wanneer u iets mist, laat het ons dan gauw weten. Wat is úw vraag? Wat zijn úw ideeën? Neem vooral contact op voor het maken van een afspraak voor een verkennend gesprek.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Centrum voor Beroepen In het Onderwijs
Kenniscentrum Gedrag
Pauline Bruinsma

06 23 279 701
p.bruinsma@fontys.nl