Sprint naar content

Gezond en Vitaal thuiswerken

Al bijna twee jaar werken veel collega's thuis met de daar bijbehorende uitdagingen. Het vraagt nog steeds veel van ons allemaal en voelt voor een aantal collega’s ook steeds zwaarder. Op deze pagina vind je tips en antwoorden op vragen over gezond en vitaal thuiswerken. Tevens bieden wij graag ondersteuning om deze adviezen ook daadwerkelijk op te volgen, door bijvoorbeeld begeleiding aan te bieden. De pagina biedt ook mogelijkheden voor ontspanning want ook dat is belangrijk. Blijf gezond en pas goed op jezelf.

Many colleagues have been working from home for almost two years now, with the associated challenges. It still demands a lot from all of us and it also feels increasingly difficult for a number of colleagues. On this page you will find tips and answers to questions about healthy and vital working from home. We are also happy to offer support to actually follow this advice, for example by offering guidance. The page also offers opportunities for relaxation because that is also important. Stay healthy and take care of yourself.
This website is offered in Dutch only. Of course we are happy to help all our English speaking colleagues. So if you have any questions or need support?
Send your question or need for help to fontysvitaal@fontys.nl

Thuiswerkplek inrichten en tips

Meer informatie

Coaching en advies

Meer informatie

Sociaal Innovatie Centrum Vitaliteit

Meer informatie

Samenwerken en gezelligheid

Meer informatie

Online Academie

Meer informatie

Mentale gezondheid en werkgeluk

Meer informatie

Werken in een nieuwe structuur

Meer informatie

Gezondheid & bewegen

Meer informatie

Leestips: Vitaliteit en Gezondheid

Meer informatie

  • Thuiswerkplek inrichten en tips

    Huisgenoten, kinderen, harde muziek. Het zijn zaken die je het beste kunt vermijden op je werkplek. Zorg voor een zo rustig mogelijke werkomgeving. Rommel leidt af, dus ruim op voor je aan de slag gaat. Dit is een goede start om verder te kijken hoe je jouw thuiswerkplek het beste kan inrichten.


    Instelbaar bureau

    Als je thuis de beschikking hebt over een goed instelbaar bureau controleer dan of de hoogte goed is ingesteld. Dit kun je controleren door na het instellen van de stoel de tafelhoogte gelijk te zetten aan de armleggers van de bureaustoel of te zorgen dat je bij een goede zithouding de onderarmen kunt steunen op het bureau zonder dat je hierbij onnodig je nek- en schouderspieren belast.

    Keukentafel

    Heb je thuis geen bureau tot je beschikking zoek dan naar de tafel met het dunste blad. Een tafel met een dun blad voorkomt dat je knel komt te zitten met je benen. Zorg ervoor dat je een stoel pakt die goed past bij de hoogte van de tafel. Het belangrijkste is dat je zo hoog zit dat je schouders goed ontspannen zijn en tegelijkertijd je armen op tafel kunnen steunen. Schuif met je buik zo dicht mogelijk tegen de tafel.

    Sfeerafbeelding Fontys

    Werk je met een laptop?

    Als je - bij elkaar opgeteld - meer dan 120 minuten per dag op een laptop werkt is het advies gebruik te maken van een laptopstandaard, een (compact) toetsenbord en een muis. In de Arbowet is een richtlijn opgenomen waarin staat dat bij meer dan 120 minuten werken met een computer het beeldscherm en toetsenbord onafhankelijk van elkaar moeten kunnen worden ingesteld. Dat is met een laptop onmogelijk. Met een laptopstandaard kan het laptopscherm op de juiste hoogte en afstand gezet worden. Het gebruik van een toetenbord en muis maakt het mogelijk om ook deze hulpmiddelen op de juiste en minst belastende positie te gebruiken. Je kunt hiervoor ook een stapel boeken gebruiken (zie afbeelding hiernaast).

    Hoogte beeldscherm

    De vuistregel voor de hoogte-instelling van het scherm is de bovenzijde op ooghoogte plaatsen. Dit is de correcte hoogte voor iedereen die blind kan typen. Als je niet blind kunt typen, adviseren wij het scherm circa 10cm lager te plaatsen. Dit voorkomt onnodige nekbelasting bij het continu wisselen (ja-knikken) van kijken naar het scherm en toetsenbord. Als je gebruik maakt van een bril, waarbij je door het onderste gedeelte naar het beeldscherm kijkt (varifocus) zet je het beeldscherm zo laag mogelijk.

    Kijkafstand beeldscherm

    Voor de afstand tot het beeldscherm houd je ongeveer een afstand van 70 tot 100cm aan afhankelijk van de grootte van het scherm. Pas eventueel de vuistregel ‘een armlengte afstand’ toe. Als je vaak naar voren buigt richting het scherm zet het scherm dan iets dichterbij.

    Positie beeldscherm(en) op tafel

    De juiste positie van het beeldscherm is recht voor het lichaam. Voorkom zitten in een gedraaide houding. Bij het gebruik van twee beeldschermen plaats je het primaire scherm recht voor je. Het primaire scherm is het scherm dat je circa 70% of meer van je computertijd gebruikt. In dit geval zet je het secundaire scherm aan de kant van de voorkeurshand. Als je beide beeldschermen ongeveer evenveel (50-50%) gebruikt, zet je de schermen met de middens tegen elkaar.

    Positie toetsenbord

    De juiste positie van het toetsenbord is recht voor het lichaam (binnen schouderbreedte) op circa 10cm van de rand van het werkblad. Dit is de correcte afstand als je werkt met een bureaustoel en de armleggers gebruikt. Als je geen armleggers hebt, steun je de onderarmen op tafel en ligt het toetsenbord iets verder naar voren. Het advies is om de pootjes van het toetsenbord in te klappen. Laat je handen niet onnodig op het toetsenbord liggen als je het niet gebruikt. Dit voorkomt veel onnodige spierspanning en kan klachten voorkomen.

    Positie muis

    De muis dient altijd gebruikt te worden binnen schouderbreedte. Probeer in plaats van de muis zoveel mogelijk sneltoetsen te gebruiken. Dit is minder belastend dan het gebruik van de muis en efficiënter. Als de muis niet gebruikt wordt, houd hem niet onnodig vast.

    Algemene thuiswerktips

    • Neem meer pauzes dan je gewend bent. Normaliter werken de meesten van ons niet hele dagen achter een beeldscherm. Gun jezelf herstelperiodes. Denk ook aan de langere termijn. 
    • Overweeg het gebruik van ondersteunende WORK & MOVE software om gezond beeldschermwerk te stimuleren als je thuis werkt. Je kunt WORK & MOVE downloaden in het Fontys 'software centrum'.
    • Kies de juiste positie van je beeldscherm ten opzichte van het raam. Ideaal is een positie haaks op het raam en daar niet al te dichtbij.
    • Zorg voor voldoende verlichting boven je werkplek. Hierdoor heb je goed licht voor het lezen van documenten.
    • Kies voor rustige omgeving. Een plek met weinig huisgenoten en/of rustige muziek. Maar ook een visueel rustige plek. Berg eventuele rommel op, zo kun je je beter concentreren.
    • Schuif altijd goed aan bij je werkplek. Voorkom typen met gestrekte armen, dit geeft een verhoogde spanning in de arm-, schouder- en nekspieren.
    • Zorg voor variatie in je werkhouding. Na elk half uur is het goed om even bewegen of te staan. Heb je de mogelijkheid om staand te werken? Doe dit dan bij voorkeur ieder uur. Maar niet langer dan een kwartier aaneengesloten om nadelige effecten van langdurig staan, zoals spataderen, te voorkomen.
    • Eventjes op de bank hangen of een onderuitgezakte houding aannemen is niet zo erg, maar doe het niet te lang. Let op je houding wanneer je langer met de computer gaat werken.
    • Maak je werkplek gezellig. Bij de een doen bloemen een wonder bij de ander de kat op schoot.

    Sfeerafbeelding Fontys
  • Samenwerken en gezelligheid

    Thuiswerken kan ervoor zorgen dat je een moeizame relatie met collega’s en gevoelens van eenzaamheid ervaart. En dat leidt weer tot minder motivatie en productiviteit. De oplossing hiervoor is goede, frequente onderlinge communicatie. Daarbij moet juist het niet alleen gaan over het werk. Net zoals wanneer je elkaar live treft, is het belangrijk om lief en leed uit te wisselen. We willen verbinden en verbonden blijven met elkaar en er voor elkaar zijn.

    Maar hoe doe je dat?

    • Organiseer dagelijks een gezamenlijke online koffiepauze.
    • Laat iedereen bij de online vergadering een korte persoonlijke update geven.
    • Berichten en nieuws met elkaar delen.
    • Foto’s met elkaar delen.
    • Vrijmibo (vrijdagmiddag borrel) organiseren.
    • Schrijf eens een keer een blog of maak een filmpje voor je collega’s.

    Omdat je elkaar net wat minder makkelijk aanspreekt dan op kantoor, vraagt samenwerking tussen mensen op verschillende locaties om meer structuur en spelregels. Zorg bijvoorbeeld voor een online project- of teampagina waar iedereen dingen kan checken. Ook is het verstandig om met elkaar richtlijnen af te spreken rond vragen als: wat doe je als je ziek wordt; met wie overleg ik als ik een deadline wil verschuiven?

    Bekijk onderstaande checklist voor een effectieve team-samenwerking op afstand:

    • Check regelmatig van elk teamlid: Hoe is de thuissituatie? Heeft de persoon iets nodig?
    • Beschikbaarheid: vraag elk teamlid om in de agenda te zetten op welke uren en dagen hij of zij beschikbaar is.
    • Vraag medewerkers met kinderen in hoeverre ze ongestoord kunnen werken en op welke uren dat het beste gaat.
    • Roep teamleden op zich te melden wanneer hun partner werkt binnen vitale processen: houd rekening met hun situatie.
    • Samenwerking: plan regelmatig virtuele stand-ups. Laat elk teamlid in maximaal drie minuten vertellen wat hij of zij gisteren bereikt heeft, vandaag wil doen, welke blokkades er zijn en wie hem of haar waarmee kan helpen.
    • Kansen: laat elk teamlid een lijst met projecten maken waar iedereen aan kan werken, mochten sommige rollen de komende weken tijd over hebben.
    • Besteed extra aandacht aan mensen die je recent nieuw zijn in het team. Geef hen duidelijkheid over hoe jullie omgaan met hun contracten en link ze aan een buddy of mentor die kan voorzien in hun extra informatiebehoefte. (bron: effectory)

  • Werken in een nieuwe structuur

    Omdat de fysieke overgang tussen privé en werk ontbreekt, is het lastiger om grenzen te stellen. Doorgaans pakt dit negatief uit voor de privétijd. Ja, we regelen af en toe privézaken onder werktijd. Maar onderzoek laat zien dat we verhoudingsgewijs meer werktaken in privétijd doen.

    De eerste en misschien wel belangrijkste tip is daarom:

    • Maak voor jezelf een werkschema en houd je eraan.
    • Sta op tijd op, douche jezelf, kleed je aan en begin op een vaste tijd.
    • Maak je planning dan ook niet alleen in je hoofd. Schrijf het op! Een handig hulpmiddel hierin is de 25 minuten methode. Hiermee deel je taken in, in blokken van 25 minuten. Na 25 minuten neem je 5 minuten pauze. Juist in een omgeving waar het al moeilijk genoeg is om geconcentreerd en productief te zijn kan dit erg helpen. Hoeveel 25 minuten blokken kun jij op een dag halen? Na vier blokken achter elkaar ben je al 2 uur bezig en is het tijd voor zeker 10-15 minuten pauze!

    Ben je niet meer aan het werk, zorg dan ook dat je helemaal niet meer werkt. Check geen e-mails of apps. Zorg dat je echt herstelt. Je kunt nog zo hard werken of nog zo veel doen, maar pas bij voldoende herstel kun je dat de volgende dag(en) weer. Heel belangrijk voor je mentale gezondheid, is om geen ‘slaaf’ te worden van het nieuws. Dat betekent niet dat je moet stoppen met lezen over corona, maar neem het nieuws op gezette momenten tot je en bekijk goed welke nieuwspagina’s je wilt bekijken en volgen.

    ArboUnie heeft de belangrijkste elementen om mentaal fit en sociaal verbonden te blijven bij thuiswerken samengevat in een infographic die je kan gebruiken als een checklist:

    Sfeerafbeelding Fontys
    Sfeerafbeelding Fontys

    Tip!

    ‘s Ochtends heb je (vaak) de meeste energie en denkkracht, dus start de dag met je meest uitdagende taak. Dan is de kans het grootst dat je deze taak effectief kunt doen. Gelukt?! Alle taken daarna zijn makkelijker.


    Stem af met je partner/gezin

    Zijn de andere gezinsleden ook thuis? Dan heb je een extra uitdaging. Kinderen hebben huiswerk gekregen en je partner moet ook werken. Maar hoe deel je dat in? Wanneer mag jij werken en wanneer je partner? En hoe zorg je er dan voor dat je ook even niet gestoord wordt? Stem dit met elkaar af. Met iedereen thuis kun je niet doen wat je “normaal” ook zou kunnen doen. Dit is geen “normale” situatie. Stel dus je verwachtingen bij, hoe lastig dit ook is en stem dit af met je leidinggevende.

    Laat het los

    En wanneer het even allemaal niet lukt om in een nieuwe structuur te leven….laat het los en lees het artikel via de link hieronder van het NRC geschreven door Japke-d. Bouma: Adviezen, tips, schema’s gooi ze allemaal het raam uit, doe wat voor jóú werkt en verlaag je verwachtingen.

    Lees het artikel in NRC

  • Coaching en advies

    Wil jij een onlinevideo consult fysiotherapie?


    Thuis werken is een vast onderdeel geworden van onze werkweek. Natuurlijk is het goed om daarbij op je houding te letten en voldoende te bewegen. Voor je het weet krijg je last van je schouders, nek of rug. Heb jij behoefte aan wat advies over je thuiswerkplek en oefeningen om fit te blijven? Dat kan nu via een gratis fysiotherapie video consult.


    Voor wie is dit spreekuur?

    Voor elke medewerker en student van Fontys. Door geregistreerde docenten/fysiotherapeuten samen met studenten van Fontys Paramedische Hogeschool, vanaf woensdag 6 mei 2020. Het consult duur ongeveer een uur, indien nodig wordt een vervolgafspraak gepland.  


    Wanneer is het spreekuur? 

    Op dinsdag van 09.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur

    Op woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 – 12.00 uur


    Preventief spreekuur en vertrouwenspersoon


    Het is een bijzondere tijd: we werken thuis en velen van ons combineren dit met thuisonderwijs voor kinderen, de zorg voor naasten en in sommige gevallen zelfs zieken. Het is ook een onzekere tijd, we weten bijvoorbeeld niet hoe lang dit gaat duren. Wat we wel weten, is dat er veel dingen anders zijn dan wat we gewend waren. Daarom moeten we ons meer dan ooit aanpassen aan de veranderende omstandigheden.


    De ene persoon heeft hier meer last van dan de ander. Mogelijk word je geconfronteerd met (één van) deze dilemma’s:

    • Hoe ga ik om met alle veranderingen en onzekerheid?
    • Hoe breng ik structuur aan in mijn dag?
    • Hoe combineer ik thuiswerken met kinderen?
    • Hoe kan ik geconcentreerd werken?
    • Hoe zorg ik voor voldoende beweging en ontspanning?
    • Hoe blijf ik betrokken bij mijn collega’s?
    • Hoe blijf ik positief?

    Herken je deze dilemma’s en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met het Centrum voor Loopbaan & Ontwikkeling via het mailadres cleno@fontys.nl en maak een afspraak met één van onze coaches. Tijdens deze afspraak bespreken we jouw zorgen, vragen en uitdagingen en bekijken we welke antwoorden jij zelf kunt vinden om hier verder mee aan de slag te gaan. Het gesprek duurt ongeveer een uur, is kosteloos en kan telefonisch of via MS Teams plaatsvinden.

    Sfeerafbeelding Fontys

    Preventief spreekuur en vertrouwenspersoon

    Mocht je een probleem ervaren op het gebied van gezondheid en (thuis)werken, dan kun je ook gebruik maken van het preventief spreekuur van de bedrijfsarts. Mocht je thuis geen veilige omgeving ervaren om te werken of je voelt je niet veilig in de nieuwe werksituatie. Dan kan je in gesprek gaan met een vertrouwenspersoon.

  • Mentale gezondheid en werkgeluk

    Wat doet de coronacrisis met onze mentale gezondheid, en welke invloed hebben we daar zelf op? Iedereen vindt een andere manier om met corona en de nieuwe werksituatie om te gaan. Niet iedereen wordt zwaarmoedig van de coronacrisis, maar we moeten de gevolgen die het virus en de maatregelen ertegen op onze mentale gezondheid hebben niet onderschatten. Misschien voel je het zelf, thuis binnen je gezin of merk je het aan het contact met collega’s en studenten.

    Werkzame doelen stellen

    Dit vraagt om verschillende (mentale) aanpassingen. Werkzame doelen stellen kan helpen je werkdag zo productief mogelijk in te delen. Hieronder vind je praktische tips over het stellen en effectief formuleren van doelen, die je tijdens je thuiswerkdagen kan toepassen.

      Verdere tips

      Voor verdere tips is het interessant om bijgevoegd TROUW-artikel te lezen. Tenslotte kan je bekijken wat er in jouw stad, dorp of wijk gebeurt. Zijn er mensen in jouw straat waar je met de gevraagde corona-afstand toch even praatje kan maken of samen een kopje koffie kan drinken? De contacten die zo dichtbij zijn kunnen nu enorm helpen.  

      Tips bij een somber of gespannen gevoel

      Zorgt deze periode voor meer spanningen en somberheid? Op de site van de Rijksoverheid vind je verschillende tips hoe je hier mee om kunt gaan. Blijf niet met deze gevoelens rondlopen en praat hierover met iemand.

      Zelfhulpapps bij angst en stress

      Er zijn verschillende gratis e-health applicaties die je zelf thuis kunt gebruiken om met (corona)stress om te gaan. Onderstaande apps worden door onze psychologen aangeraden.

      Therapieland

      Therapieland biedt een online programma aan voor ’omgaan met corona stress’. Op veel dingen die nu gebeuren heb je zelf geen invloed. In het aangeboden programma kun je kijken waar je nog wel zelf invloed op hebt. Het geeft concrete tools die helpen om beter om te gaan met lastige gedachten en gevoelens waarmee je kunt worstelen. De tools kunnen helpen om tot rust te komen en aandacht te hebben voor dingen die belangrijk voor je zijn.  Het programma is gratis te volgen voor iedereen.

      Link to: Therapieland

      Mindshift

      MindShift gebruikt strategieën op basis van cognitieve gedragstherapie (CBT) om je te helpen ontspannen en opmerkzaam te zijn, effectievere denkwijzen te ontwikkelen en actieve stappen te gebruiken om uw angst onder controle te krijgen. De app is te downloaden via de iOS of Andriod appstore.

      Link to Andriod: Mindshift

      Link to iOS: Mindshift

      Youper

      De emotionele gezondheidsassistent Youper helpt je bij het onderzoeken van jouw negatieve gedachten en gevoelens en geeft advies en suggesties over hoe je deze gedachten kunt sturen in een positieve richting.

      Link to: Youper

      What's up

      Nog een goede app die je helpt om te gaan met symptomen van stress, angst en depressie. Het helpt je ook om nuttige en contraproductieve gewoonten te identificeren

      Link to Andriod: What's up

      Link to iOS: What's up

      Sanvello

      Sanvello is een populaire app voor stressklachten, angst en depressie. Op basis van cognitieve gedragstherapie en mindfulness worden deze klachten aangepakt.

      Link to Andrios: Sanvello

      Link to iOS: Sanvello

      InsightTimer

      InsightTimer biedt een gratis app voor het beter leren omgaan met slaapproblemen, angst en stress.

      Link to: Insight

    • Gezondheid en bewegen

      Lekker in je vel BINGO!

      Het is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Om dit tijdens de corona-crisis te kunnen waarborgen, heeft Fontys Vitaal een bingokaart ontwikkeld die jou hierbij kan helpen. Op de Bingo kaart vind je verschillende kleine doelen, zoals zonnen in je pauze of deelnemen aan workshops. Heb jij een doel volbracht? Plak dan een leuke sticker of zet een kruisje op het Bingo vakje en deel je prestatie via Instagram met #FontysVitaal #LekkerinjevelBingo. Zo maak je kans op dé Fontys Vitaal broodtrommel!  

      Actief en bewust bezig zijn met je fysieke en mentale gezondheid is belangrijk. Kleine dingen kunnen hier al erg waardevol in zijn. Daag je collega’s uit en zorg er zo samen voor dat je productief blijft en lekker in je vel zit.

      Wil jij ook een Bingo kaart? Download jouw Bingo kaart dan via onderstaande link:

      De lekker in je vel Bingo kaart

      Heb jij nog activiteiten/tips die jou helpen lekker in je vel te zitten tijdens het thuiswerken en wil je die graag met anderen delen? Stuur deze dan door naar fontysvitaal@fontys.nl en misschien zie je jouw tip wel terug op de bingo kaart.

      Samen blijven we thuis, máár ook gezond!


      Sport en beweegtips

      Wie lang thuis zit, kan het gevoel krijgen te verslappen, vervetten en verslonzen. Daar valt best wat aan te doen. Lees het toegevoegde artikel van het NRC, waar zeven gezondheidsvragen worden beantwoord.

      De sportscholen zijn dicht, maar natuurlijk kunnen we wel thuis sporten en meer bewust elk half uur even te bewegen of op te staan vanuit je stoel. Misschien ook goed om dit tijdens een online meeting met collega’s of studenten even te doen, of een sta werkplek in te richten. Dit geeft meteen meer energie.

      Behoefte aan ondersteuning? Er zijn al tal van initiatieven ontstaan om online samen te bewegen. Zo kan je bijvoorbeeld online sportlessen van het Studenten Sport Centrum Eindhoven of van het Sports Center Tilburg University volgen.

      Liever alleen aan de slag?

      Met wat inspiratie van onze collega’s van Fontys Paramedische hogeschool? Bekijk dan dit filmpje via onderstaande link. Of wil je liever een volledige work-out? Bekijk dan het work-out filmpje van het Sport centrum Tilburg University.

      Work-out filmpje Sportcentrum Tilburg University

      Sfeerafbeelding Fontys


      Fit Break SSC

      Nu wij allemaal veel thuis werken en sommige mogelijk minder aan beweging toe komen dan zij zouden willen, zijn de medewerkers van het SSC druk bezig om voor iedereen een leuk online programma aan te bieden. Eén van de mogelijkheden is het meedoen aan de FIT Break.

      Wat houdt het in? Laagdrempelige stretchoefeningen live met een instructeur van het SSC. Een gezellige en leuke onderbreking tijdens het thuiswerken, om het teamgevoel er toch nog een beetje in te houden.

      Hoe? Deze kan je zelf inplannen door een mail te sturen naar Melissa Grunewald:

      Mailto: Melissa Grunewald

      Wil jij weten hoe een Fit Breakt eruit ziet? Bekijk de onderstaande trailer

      Fit Break SSC

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.


      Beweegvideo's Fontys Sportkunde studenten

      Voldoende bewegen en sporten kan in deze tijd lastig zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben vier vierdejaars Sportkunde studenten, verschillende work-out filmpjes opgenomen. In deze filmpjes krijg je uitleg om de oefeningen zo verantwoord mogelijk uit te kunnen voeren. Alle drie de filmpjes vind je hier. Klik op het vierkantje om de filmpjes te vergroten.

      Kom van je Stoel af!

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Rug in balans!

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Nek en schouders!

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.


    • Fontys Online Academie

      In de Fontys Online Academie vind je een breed aanbod aan e-Learning, Webinars, Podcasts en vragenlijsten waarmee je inzicht krijgt in je eigen vaardigheden (Scans). Dit aanbod wordt regelmatig vernieuwd, aangevuld en aangepast aan de actualiteit. De onderwerpen binnen het aanbod waar je uit kunt putten, zijn gevarieerd en van toepassing op zowel je professionele -  als op je persoonlijke ontwikkeling. Een behoorlijk aantal hiervan sluit ook aan op maatschappelijk en Fontysbrede ontwikkelingen die voor jou als medewerker van toepassing zijn, zoals o.a: Digitalisering, Internationalisering, Leiderschap en Duurzame inzetbaarheid. 

      Meld je aan bij de Fontys Online Academie en krijg gratis toegang tot alle online modules. Voorlopig hebben we een groot, maar beperkt aantal accounts beschikbaar tot en met medio maart 2022. 

      Meer informatie over de Fontys Online Academie is te vinden op deze pagina.

    • SIC Vitaliteit

      Een Sociaal Innovatiecentrum (SIC) is een innovatief onderwijsconcept van Fontys HRM/TP in samenwerking met externe partners op het gebied van sociale innovaties. De studenten die hierbij betrokken zijn delen graag de laatste innovaties betreffende vitaliteit en werkgeluk.

      Thuiswerken is ook een vak
      Zoals velen van ons zullen merken is het werken vanuit huis een hele andere manier van werken dan we normaal gesproken gewend zijn. Daarom heeft Jeroen Metzke van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk Helmond dit artikel geschreven met aandachtspunten om je thuiswerkweek zo prettig en productief mogelijk te laten zijn.

      Sfeerafbeelding Fontys

      Nieuwe workshops & trainingen

      Na de succesvolle samenwerking met de stagiaires van het Sociale Innovatiecentrum Vitaliteit, komen in zij dit jaar terug met nieuwe trainingen, workshops en online video's. De nieuwe video's zijn hieronder terug te vinden en te bekijken. Onze dank gaat uit naar professionals in opleiding Noortje Coninx en Ylara van Sinderen voor het samenstellen van deze video's


      Positieve en negatieve stress

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Negatieve stresssymptomen

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Mindfullness en meditatie bij stress

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Voeding en beweging bij stress

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Ademhaling

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.