Besmettingen

Wat moet ik doen als ik besmet ben met het coronavirus? (05-03-21)
Binnen Fontys hanteren we het handelingsprotocol voor besmettingen met betrekking tot het coronavirus. Alle stappen in het protocol worden omschreven in het download bestand Besmettingsprotocol.

Besmettingsprotocol

Moet ik melden dat ik besmet ben met het Coronavirus? (06-01-21)
Fontys wil graag inzicht in de impact die het Coronavirus heeft bij Fontys. Wanneer je besmet bent, dan meld je je volgens de gebruikelijke procedure ziek. Op basis van de privacywet hoef je niet te melden wat er met je aan de hand is. In deze casus willen we je vragen dat wel te doen. Inzicht in het aantal besmette personen is voor Fontys belangrijk zodat we inzicht blijven houden in mogelijke brandhaarden binnen Fontys en ook zien waar eventueel het primaire proces in gevaar komt.. Ook voor de overige zaken (samenleven met besmet persoon, in quarantaine zijn of betrokkenheid van een contactonderzoek) geldt dat inzicht daarover waardevol is. We willen je vragen ook dat te melden bij je leidinggevende of studieloopbaanbegeleider.

Ik heb wat verkoudheidsklachten, kan ik toch deelnemen aan een toets? (09-10-20)
De regel is dat je bij verkoudheidsklachten thuis blijft. Wij begrijpen dat dat lastig is als er een toets op locatie op de agenda staat. Als je in bezit bent van een negatieve test of een verklaring hebt voor je klachten meldt je dan bij het bedrijfsbureau van je opleiding zodat mogelijk maatwerkafspraken met jou kunnen worden gemaakt.