Coaching en advies

Wil jij een onlinevideo consult fysiotherapie?


Al een aantal weken werken alle studenten en medewerkers van Fontys thuis. Natuurlijk is het goed om daarbij op je houding te letten en voldoende te bewegen. Voor je het weet krijg je last van je schouders, nek of rug. Heb jij behoefte aan wat advies over je thuiswerkplek en oefeningen om fit te blijven? Dat kan nu via een gratis fysiotherapie video consult.


Voor wie is dit spreekuur?

Voor elke medewerker en student van Fontys. Door geregistreerde docenten/fysiotherapeuten samen met studenten van Fontys Paramedische Hogeschool, vanaf woensdag 6 mei 2020. Het consult duur ongeveer een uur, indien nodig wordt een vervolgafspraak gepland.  


Wanneer is het spreekuur? 

Op dinsdag van 09.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur

Op woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 – 12.00 uur


Preventief spreekuur en vertrouwenspersoon


Het is een bijzondere tijd: we werken thuis en velen van ons combineren dit met thuisonderwijs voor kinderen, de zorg voor naasten en in sommige gevallen zelfs zieken. Het is ook een onzekere tijd, we weten bijvoorbeeld niet hoe lang dit gaat duren. Wat we wel weten, is dat er veel dingen anders zijn dan wat we gewend waren. Daarom moeten we ons meer dan ooit aanpassen aan de veranderende omstandigheden.


De ene persoon heeft hier meer last van dan de ander. Mogelijk word je geconfronteerd met (één van) deze dilemma’s:

  • Hoe ga ik om met alle veranderingen en onzekerheid?
  • Hoe breng ik structuur aan in mijn dag?
  • Hoe combineer ik thuiswerken met kinderen?
  • Hoe kan ik geconcentreerd werken?
  • Hoe zorg ik voor voldoende beweging en ontspanning?
  • Hoe blijf ik betrokken bij mijn collega’s?
  • Hoe blijf ik positief?

Herken je deze dilemma’s en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met het Centrum voor Loopbaan & Ontwikkeling via het mailadres cleno@fontys.nl en maak een afspraak met één van onze coaches. Tijdens deze afspraak bespreken we jouw zorgen, vragen en uitdagingen en bekijken we welke antwoorden jij zelf kunt vinden om hier verder mee aan de slag te gaan. Het gesprek duurt ongeveer een uur, is kosteloos en kan telefonisch of via MS Teams plaatsvinden.

Sfeerafbeelding Fontys

Preventief spreekuur en vertrouwenspersoon

Mocht je een probleem ervaren op het gebied van gezondheid en (thuis)werken, dan kun je ook gebruik maken van het preventief spreekuur van de bedrijfsarts. Mocht je thuis geen veilige omgeving ervaren om te werken of je voelt je niet veilig in de nieuwe werksituatie. Dan kan je in gesprek gaan met een vertrouwenspersoon.