Overige vragen

Studenten

Er staan studiekeuzeactiviteiten gepland, gaan die door? (11-02-21)
De geplande fysieke studiekeuzeactiviteiten gaan niet door. Proefstuderen, ontvangst van mbo-studenten in het kader van aansluiting, en meeloopdagen zijn geen onderwijsactiviteiten en kunnen daarom niet op de campus plaatsvinden. Zie voor meer informatie: https://fontys.nl/Studeren/Open-dagen.htm

Medewerkers

Thuiswerken zal nog wel een hele tijd gaan duren. Wordt er gedacht om daar beleid voor te ontwikkelen? (02-11-20)
De dienst P&O is gestart met het opstellen van zogenaamd thuiswerkbeleid. De eerste contouren van dit beleid zijn inmiddels aan het CvB gepresenteerd. De verwachting is in het eerste kwartaal het definitieve beleid te presenteren.

Ik word op de Fontys-locatie verwacht, maar maak me zorgen over mijn eigen gezondheid of over de gezondheid van huisgenoten. Wat te doen?
Maak je je zorgen omdat je mogelijk tot een risicogroep behoort over je eigen gezondheid of over de gezondheid van kwetsbare huisgenoten, overleg dan met je leidinggevende wat te doen. Is er na het overleg nog onzekerheid over wel of niet kunnen komen werken op locatie? Neem dan contact op via coronavirus@fontys.nl met de collega’s van Bureau Verzuim en Re-integratie. Zij dragen er zorg voor dat je vraag beantwoord wordt. Uiteindelijk geldt wel dat je naar het werk moet komen als er geen extra risico is en je werk niet vanuit huis gedaan kan worden.

Kan ik in anderhalve meter protocol wel toegang krijgen tot het gebouw voor het ophalen van een scherm en andere spullen?
Je hebt een thuiswerkvergoeding ontvangen om je werkplek thuis te faciliteren. Voor specifiek Arbo meubilair kun je via je leidinggevende een afspraak maken om dit op te halen. Verder is het niet mogelijk om inventaris mee naar huis te nemen.

Hoe weet ik welke tools ik kan en mag gebruiken voor online onderwijs?
Je kunt als docent niet zomaar alles gebruiken wat er online aan programma’s wordt aangeboden. Bijvoorbeeld omdat er risico's zijn op gebied van privacy. Daarom is er een overzicht gemaakt van programma’s/apps die (didactisch) ingezet kunnen worden bij online onderwijs. Dit overzicht vind je op deze webpagina. Alles wat op deze lijst staat is gecheckt en 'Fontys proof'.