Werken in coronatijd

Wat doet Fontys met het advies van de overheid om thuis te werken als het kan en op locatie als het nodig is? (23-09-21)
In de praktijk verandert er weinig, er was al meer ruimte om naar kantoor te komen voor kwetsbare medewerkers, voor het verzorgen van fysiek onderwijs en voor bepaalde overleggen en werkzaamheden die beter fysiek konden plaatsvinden. Nu meer medewerkers naar locatie komen is dat even wennen. Het vraagt om het maken van afspraken met elkaar over gebruik van ruimtes, faciliteiten en over gedrag. Neem de tijd om aan deze nieuwe situatie te wennen en ga met elkaar in gesprek over hoe we blended – en thuiswerken het beste kunnen organiseren.

Kom ik in aanmerking voor de thuiswerkregeling? (04-06-21)
In de thuiswerkregeling worden voorwaarden en faciliteiten beschreven die gelden als je thuis wilt werken. Als je voldoet aan de voorwaarden dien je bij je leidinggevende een aanvraag in tot thuiswerken. Je leidinggevende maakt dan op basis van de Fontys thuiswerkregeling een belangenafweging om te toetsen of thuiswerken voor jou binnen je instituut of dienst tot de mogelijkheden behoort. Als dit het geval is, dan is het noodzakelijk dat je over een werkplek beschikt die voldoet aan de eisen van de Arbowet.

Hoe weet ik of mijn thuiswerkplek voldoet aan de Arbowet? (04-06-21)
Of jouw thuiswerkplek voldoet aan de eisen uit Arbowet wordt vastgesteld met behulp van de Fontys Arbo-checklist. Zo kijken we of jij de beschikking hebt over een geschikte werkruimte. We willen graag weten of je een goede werk-/privébalans hebt of kunt creëren. En we inventariseren of je over meubilair beschikt dat in hoogte verstelbaar is, zodat jij een goede lichaamshouding kunt aannemen. Nadat je de Arbo-checklist hebt ingevuld wordt duidelijk welke aanpassingen (eventueel) gedaan moeten worden.

Waar/hoe kan ik de Arbo-checklist invullen? (04-06-21)
Je zorgt zelf voor het uploaden van de Arbo-checklist in HR2day, waarna het formele goedkeuringsproces in HR2day wordt afgewikkeld. Uploaden van de checklist in HR2day kan vanaf vrijdag 4 juni. 

Welke middelen worden beschikbaar gesteld? (04-06-21)
Door de Dienst H&F is er een selectie gemaakt van verschillende verstelbare bureaus en IT-middelen (beeldscherm, muis, toetsenbord en headset). Wil je weten uit welk meubilair en/of IT-middelen je eventueel kunt kiezen? Klik dan hier.

Wanneer worden de eventueel aan mij toegekende materialen voor thuiswerken geleverd? (07-07-21)
Om in september over een aangepaste werkplek te beschikken neem je zelf het initiatief. Uiterlijk op 23 juli moet je het bestelformulier hebben ingevuld en ingediend. Als je jouw bestelformulier later indient schuift de afleverdatum natuurlijk ook op.

Gaat Fontys in het nieuwe studiejaar thuiswerken faciliteren? (29-3-21)
Door de dienst P&O is een thuiswerkregeling opgesteld. Deze voorziet in de mogelijkheid om een thuiswerkset (bureau, stoel, monitor) te krijgen voor medewerkers die met ingang van het nieuwe studiejaar structureel een deel van het werk vanuit huis doen en een flexibeler systeem van vergoedingen. De vergoeding die je ontvangt wordt bepaald door wáár je op een bepaalde dag werkt. Je ontvangt

  • 100% reiskostenvergoeding bij ov-gebruik,
  • de huidige vergoeding wanneer je met de auto komt en
  • een dagvergoeding van €2,- euro voor de dagen waarop je thuis werkt.

Staat je vraag er niet bij?
Dan vind je het antwoord bij de dienst P&O: https://connect.fontys.nl/diensten/PenO