Kenniskring

De kenniskring van het lectoraat Dynamische Talentinterventies bestaat, naast lector Marian Thunnissen, uit een aantal docent-onderzoekers. Met ingang van het nieuwe studiejaar gaat deze gemixte groep aan onderzoekservaring, onderwijservaring en contacten met het werkveld aan de slag binnen het lectoraat.

 • Anouk Schul

   “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor het onderzoeken, ontwikkelen en inzetten van talent.”

  Dit is de rode draad die door mijn leven loopt. Als tiener was ik reeds geïnteresseerd in alles wat met talent ontwikkeling en persoonlijke groei te maken had. Ik verslond boeken over dit onderwerp en stelde vragen waar mogelijk. Zo heb ik bijvoorbeeld al vroeg de kans gekregen om naast mijn studie Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht, een tijd in Bangkok te studeren. Dit gaf mij de ruimte om naast vakken zoals Leiderschap en HR, tevens Boeddhisme te bestuderen. Al van kinds af aan toon ik belangstelling in wat mensen drijft, hoe zij de wereld zien en welk pad zij bewandelen. Tijdens een verblijf in een Thais klooster had ik dan ook al besloten, ooit wil ik werken met jongeren of in het onderwijs. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden.

  Na mijn afstuderen, ben ik al vrij snel gaan werken op het gebied van talent management. Gestart vanuit werving en selectie was de overgang naar coaching en talentontwikkeling snel gemaakt. Ik heb een zeer grote passie voor het coachen en begeleiden van jongeren. Wat een cadeau (en eer!) om mensen al op een zeer jonge leeftijd te mogen begeleiden op hun levenspad.

  Naast mijn coaching & training praktijk voor jongeren, ben ik momenteel docent bij Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie. Ik vind het belangrijk, om naast het doceren en coachen van jongeren, een brug te slaan tussen onderzoek, het bedrijfsleven en onderwijs. Hierdoor was het werken bij het lectoraat Dynamische Talentinterventies een logische stap. Met veel plezier werk ik hier aan projecten die mij na aan het hart gaan. Momenteel ben ik samen met mijn collega Kazimier vanuit het lectoraat bezig met het onderzoeken van de werving en selectie van internationale kenniswerkers voor de regio Brainport. Een mooie manier om naast het doen van onderzoek, ook wat te betekenen voor de praktijk en het onderwijs. Een brug die ik heel graag bewandel.

  Sfeerafbeelding Fontys