Imke Verspeek

Ik zit in het afstudeerjaar van de opleiding Human Resource Management in Eindhoven. Ik loop echt warm voor de thema’s die bij het lectoraat Dynamische Talentinterventies onderzocht worden. Ik vind het intrigerend dat sommige mensen niet weten wat hun talent is. Ik vind het een mooi streven om mensen hun talenten in te laten zetten binnen het werk zodat er bij hen meer energie, motivatie en plezier ontstaat.

Ik loop deels stage bij het lectoraat en deels bij Combinatie Jeugdzorg omdat ik het belangrijk vind om ook ervaring op te doen in het HR-werkveld. Onderzoek doen spreekt me echter ook aan, vandaar dat ik graag de twee stages wilde combineren.

Bij het lectoraat heb ik diverse projecten ondersteund. Zo heb ik voor ‘Talent en leiderschap’ een workshop gegeven aan Fontys Small Business en Retail Management. Ik heb een analyse gemaakt aan de hand van de resultaten uit de workshop en dit vervolgens teruggekoppeld binnen het lectoraat.

Hierdoor heb ik leren omgaan met veel informatie, om dit vervolgens te verwerken naar iets concreets. Het lectoraat doet beroep op je zelfstandigheid. Er zijn wel contactmomenten, maar het is anders dan een echte praktijkstage.

Je moet initiatief tonen, zelfstandig dingen oppakken en zelf aan de bel trekken. Durf je uit te spreken als je iets nodig hebt of ergens een mening over hebt. Je eigen visie mag er zijn en je mag die gerust uiten. Je leert hier als volwaardig professional functioneren.

Sfeerafbeelding Fontys