Lector Janienke Sturm

Sfeerafbeelding Fontys

Dr. Janienke Sturm (1974) studeerde Cum Laude af als taal- en spraaktechnoloog aan de faculteit Letteren van de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen deed ze bij de afdeling Taal en Spraak van de Radboud Universiteit Nijmegen promotieonderzoek naar de bruikbaarheid van een treinreisinformatiesysteem op basis van spraakherkenning. Bij de faculteit Industrial Design van de TU Eindhoven heeft ze als onderzoeker gewerkt in diverse nationale en internationale projecten. Haar expertise ligt onder andere op het gebied van gebruikersgericht ontwerpen, speelse interacties en beïnvloedingstechnologie.

In 2010 startte Janienke bij Fontys ICT als projectleider van een grootschalig onderzoeksproject naar het gebruik van gaming en spel voor beweegstimulering bij vmbo-scholieren (PlayFit). In 2012 won zij de Fontys Kennisprijs voor de publicatie “PlayFit: designing playful activity interventions for teenagers”. Sinds 1 november 2012 is zij als lector ‘Mens en Technologie’ verbonden aan het instituut HRM en Psychologie van Fontys Hogescholen.

De installatie van Janienke Sturm als lector van het nieuwe lectoraat Mens en Technologie bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie vond plaats op vrijdag 7 juni 2013.