Workshop talent ontdekken & benutten en toekomstbeeld

Renée van der Stoep - Workshop talent ontdekken & benutten en toekomstbeeld

Sfeerafbeelding Fontys

Renée ontwikkelde een workshop, bedoeld voor medewerkers binnen een organisatie of bedrijf, gegeven door loopbaancoaches binnen dit bedrijf. Het doel van de workshop is dat medewerkers zich bewust worden van hun talent én hier over nadenken in de contexten van hun huidige baan én de toekomst. Een tweede doel is het toegankelijker maken van de loopbaancoach, aangezien dit nu nog een grote stap blijkt te zijn.

De workshop bestaat uit verschillende opdrachten, welke steeds twee subdoelen hebben: één voor de deelnemers en één voor de loopbaancoach.

Tijdens de workshop gaan deelnemers aan de slag met het ontdekken van hun talent door met elkaar in gesprek te gaan. Wanneer de talenten beter in beeld zijn, gaan de deelnemers op creatieve wijze aan de slag om hun talenten te koppelen aan hun werkplek. Hoe kunnen de talenten beter benut worden? Tot slot stellen de deelnemers een moodboard samen over hun huidige werkplek en één over hun toekomstige werkplek om verwachte en gewenste veranderingen in beeld te krijgen.

Door steeds de uitkomsten van de opdrachten met elkaar te bespreken, ontstaat er begrip voor elkaar en de situatie en maken de deelnemers niet alleen kennis met hun eigen, maar ook met elkaars talenten.

Renée van der Stoep - Workshop Talent ontdekken en benutten

Sfeerafbeelding Fontys