3e prijs Global Change Award voor Jalila Essaïdi

Sfeerafbeelding Fontys

Foto: Mike Roelofs

Jalila Essaïdi (35), alumnus Fontys Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, wint de derde prijs van de Global Change Award: 150.000 dollar met haar project 'Mestic'. Jalila ontdekte dat je van koeienpoep prachtige producten kunt maken zonder dat het stinkt.

De Global Change Award

De mode-industrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Duurzaam is deze niet. Omdat de H&M Foundation (van de modeketen) vindt dat we zuiniger op de planeet moeten zijn, riep het de Global Change Award in het leven met als doel: een afvalvrije modeindustrie. De Global Change Award is één van de grootste wedstrijden op het gebied van innovatie ter wereld en de eerste in zijn soort binnen de modebranche. Voor deze editie werden bijna 3.000 ideeën ingestuurd, uit 130 verschillende landen. Jalila is met Mestic één van de vijf winnaars. Jalila investeert de prijs in doorontwikkeling van haar innovatieve ideeën.

Jalila en BioArt Laboratories

Met haar BioArt Laboratories staat Jalila al langer in de belangstelling. Ze ontwikkelde eerder bulletproof skin: een kogelwerende huid gemaakt van spinnenzijde. Onlangs ontving Jalila nog een internationale delegatie van het Districts of Creativity Network in haar lab.

Meer informatie

jalilaessaidi.com