Ad van Sleuwen wint Franse onderscheiding

Sfeerafbeelding Fontys

2 juli 2018, door: Susanna Veerman gedelegeerde van de Société Académique (ASL) in Nederland

Organist Ad van Sleuwen, gepensioneerd docent aan Fontys Conservatorium (nu AMPA) en Master of Music, heeft de vergulde medaille (Médaille de Vermeil van Société Académique d'Education et d'Encouragement Arts-Sciences-Lettres te Parijs) gewonnen voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur.

Franse onderscheiding voor Nederlandse toonkunstenaars

Organist Ad van Sleuwen is door de Franse Société Académique d'Education et d'Encouragement Arts-Sciences-Lettres te Parijs onderscheiden met de vergulde medaille (Médaille de Vermeil) voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur. Componist Daan Manneke is onderscheiden met de zilveren medaille (Médaille d’Argent). Beide kandidaten ontvangen voor het eerst deze onderscheiding. De onderscheidingen werden op zaterdag 2 juni tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst te Parijs uitgereikt.

Uitreiking zaterdag 29 september 2018

In Nederland vindt de officiële uitreiking plaats op zaterdag 29 september 2018 om 15.30 uur in de Sint-Petruskerk te Hilvarenbeek. Het geheel wordt omlijst door een feestelijk concert en receptie.