And the winner is… Lorem Saxophone Quartet

Sfeerafbeelding Fontys

Afgelopen 15 april vond het jaarlijkse Asten Classic Award plaats bij Asten in de Gloria. Vier ensembles streden om de felbegeerde titel ‘Beste Klassieke Ensemble van 2018’. Dit jaar was het Lorem Saxophoon Quartet de winnaar, zij zullen volgend concertseizoen een betaald concert geven in de concertreeks ‘Klassieke Klanken’.

Het jaarlijkse Asten Classic Awards werd georganiseerd in Asten in de Gloria, een kerkje in de Gemeenschap Asten-Someren. Naast het lorem Saxophone Quartet, streden Portal (die de publieksprijs ontving), R-Rated Trio en het Altibajo guitar duo mee voor de prijs. De driekoppige jury, bestaande uit: Raf De Keninck, Martien Maas en Cor Mutsters koos uiteindelijk Het Lorem Saxophoon Quartet als winnaar van de Asten Classic Awards.

Het Lorem Saxophone Quartet is een nieuwe, jonge en ambitieuze groep met getalenteerde muzikanten uit Portugal, Colombia en Nederland. Pedro Silva, Rita Baptista, Juan Manrique en Vincent Klep kwamen bijeen in de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar dit project werd geboren uit de wederzijdse wens om goede muziek te maken.

Wij feliciteren het Lorem Saxophoon Quartet met het winnen van deze felbegeerde prijs!