Sprint naar content
 

Davey Schoute wint Leo XIII-prijs 2015

Stimuleringsprijs voor student Fontys Academie voor Beeldende Vorming

Sfeerafbeelding Fontys

Fotograaf: Jolanda van de Grint

De derde editie van de Leo XIII-prijs is gewonnen door Davey Schoute. Hij kreeg de prijs uit handen van Hanneke Bedaux, voorzitter van Stichting Gastatelier Leo XIII, na de diploma-uitreiking op de Academie voor Beeldende Vorming (ABV) op woensdag 8 juli 2015.

Genomineerden

De jury moest kiezen uit drie genomineerden, naast Davey Schoute (tevens genomineerde Jacques de Leeuw Prijs) waren dat Karlijn Vlaardingerbroek en Michelle Verscheijden.

Sfeerafbeelding Fontys

Juryrapport

“Het werk van Davey is strak geregisseerd zonder dat het daardoor zijn onbevangenheid verliest. Hij staat immers open voor elke uitkomst. Davey probeert op geslaagde wijze grip te krijgen op vraagstukken waarmee de hedendaagse kunstenaar geconfronteerd wordt. Om die reden denken we dat hij het Gastatelier LeoXIII zeer productief in kan zetten om een nieuwe analyse aan een toets te onderwerpen. Hij is dan ook de winnaar van de Leo XIII-prijs 2015”, aldus het juryrapport.

Leo XIII-prijs

Davey mag voor een periode van vier maanden werken en wonen in Gastatelier Leo XIII aan de Leo XIII straat in Tilburg. Hij krijgt een werkbudget voor het doen van onderzoek en het realiseren van nieuw werk. In de periode woont Schoute gratis in de woonruimte van het gastatelier. De werkperiode wordt afgesloten met een publieke presentatie en gedocumenteerd in een online publicatie.