Sprint naar content
 

Elcke van Gorkum wint Foederer Talent Award 2016

Sfeerafbeelding Fontys

Elcke van Gorkum bij haar kunstwerk Tunnelvisie waarmee ze de Foederer Talent Award 2016 won. © Bert Jansen

Donderdag 17 november 2016 werd voor de vierde keer de Talent Award van Stichting Foederer Talentenfonds uitgereikt. Elcke van Gorkum, Alumnus Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe, bachelor Vormgeving) wint de Foederer Talent Award 2016.

Elcke van Gorkum

Elcke heeft een passie voor schilderkunst en fotografie, maar vooral voor bewegende beelden. De wisselwerking tussen beeld en geluid is een prominent aspect in haar werk. Wanneer deze in balans zijn ontstaat er een geheel, wat meerdere zintuigen prikkelt dat zowel een meditatief ritme als hypnotiserende zintuigelijke prikkeling kan opleveren.

Persoonlijke website:

surrealvisuals.com


Om 17.30 uur maakte de jury, onder leiding van voormalig minister en commissaris der koningin (Beatrix) in Noord-Brabant Hanja Maij-Weggen, de winnaar bekend. Dat gebeurde in de LAC Studios te Eindhoven, waar de genomineerden voor deze stimuleringsprijs hun werk exposeren. Elcke mag exposeren in een gerenommeerd museum. De vakjury bestond verder uit: Willem Jan Renders (conservator Van Abbemuseum), Rob Schoonen (hoofd kunstredactie Eindhovens Dagblad), Geert Hurks (entrepreneur en kunstliefhebber) en Martijn Paulen (CEO Dutch Design Week).