Finalist FSSF - Yairo Steevensz

Startup HoutenPijlen.nl – Yaïro Steevensz

Yaïro Steevensz (18) zit pas in het eerste jaar van de opleiding Fontys Commerciële Economie en is al niet meer het veld uit te slaan. Terwijl hij nog bezig is met het behalen van zijn propedeuse, is hij het bedrijf HoutenPijlen.nl begonnen. Een bedrijf dat is voortgevloeid uit eigen hobby en passie: boogschieten en re-enactment (uitbeelden van de geschiedenis). Zijn oog viel op het probleem dat de producten die hierbij behoren duur zijn en het assortiment klein is. Yaïro startte daarom een eigen webwinkel. Hij zag het namelijk anders: het studeren zou het hem niet te druk maken om te ondernemen. Als hij daar niet nu mee zou beginnen, dan heeft hij daar juist straks geen tijd meer voor.

Nog maar in de beginfase, maar hij ervaart het als het leukste wat hij ooit gedaan heeft. Hij werkt veel in zijn onderneming, maar het werk loont waardoor hij er voldoening uithaalt.

Sfeerafbeelding Fontys

Yaïro heeft een flinke uitbreiding op de agenda staan. Waar hij afgelopen zomer is begonnen met 5 producten, zit hij inmiddels op 50. Dat zullen er alleen maar meer gaan worden met wekelijks nieuwe producten. Daarnaast is hij bezig met het uitbreiden van merken en het organiseren van verschillende wedstrijden.

De finaleplek op het Fontys Student Startup Festival is voor Yaïro een bevestiging voor hetgeen wat hij heeft opgebouwd. Hij kijkt er dan ook zeker naar uit om de aanwezigen op het event te vertellen over zijn bedrijf en daarbij te laten zien dat je écht hetgeen moet doen wat je leuk vindt!