Get Out 2017

Meer dan 150 eindvoorstellingen

Van medio mei t/m begin juli 2017 kunnen Tilburg en omstreken genieten 'Get Out' met meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen van de veelzijdige talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK).
Studenten Beeldend, Dans, Muziek, Theater, Circus and Performance Art en Muziek- en Musicaltheater presenteren zich op diverse locaties in de stad en daarbuiten. We lichten vast enkele bijzondere optredens uit, het gehele aanbod staat op fontys.nl/fhkagenda

Beeldend

Dit jaar presenteren de afstudeerders van de beeldende opleidingen in verschillende exposities hun studiewerk voor de laatste maal. Zo focussen de studenten van de Fontys Master of Architecture en Master of Urbanism zich tijdens hun tentoonstelling op maatschappelijk relevante onderwerpen; van multiculturele rituelen (Utrecht) naar nieuwe ecosystemen en circulaire afvalverwerking (Haarlem) tot een nieuw type jeugddomein in een naoorlogse wijk (Utrecht). De expo is te bezoeken in Atelier Rozenstraat (donderdag 29 t/m t/m zondag 2 juli).

De nieuwe lichting docenten Beeldende Kunst en Vormgeving aan Fontys Academie voor Beeldende Vorming (ABV) toont in een zelf gekozen presentatievorm haar kritisch onderzoek naar eigen beeldende en kunsteducatieve vraagstukken. Bekijk, bezoek, doe mee en ervaar zelf de (maatschappelijke) relevantie van het beeldende kunstvak tijdens hun expositie van donderdag 29 t/m zondag 2 juli in Atelier Rozenstraat.

Maak tijdens NextUp2017! in Galerie Kokon (donderdag 29 t/m zondag 2 juli) op persoonlijke wijze kennis een nieuwe generatie Tilburgse ontwerpers van Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe). Ontdek hun drijfveren om individuele, maatschappelijke, sociale onderwerpen aan te pakken. Denk aan #slachteniszó2016 #ikontkenmijnfunctie #expeditionblackhole #betweenrealityandillusion.

De afstudeerders van Fontys Master Kunsteducatie geven in hun expositie - op maandag 3 juli in het Academietheater (C 1.05) van FHK - tot slot antwoord op de vraag: Kan kunst de wereld redden? Ze tonen in hun afstudeerprojecten hoe wezenlijk kunst en maatschappij met elkaar zijn verbonden.

Dans

De vierdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy, afstudeerrichting Choreografie presenteren in The Body as a Bridge twee danssolo’s. Studenten Sarah Prescimone en Ellis van Veldhuizen werkten hiervoor samen met professioneel dansers Simon Bus en Anna Heuer. Hun choreografieën komen voort uit individuele onderzoeken naar de expressiviteit van het bewegende lichaam. Deze voorstelling is te zien op woensdag 31 mei in De NWE Vorst.

Een dag later starten de derdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy aan hun tour langs Eindhoven (Parktheater Eindhoven op 1 juni), Tilburg (De NWE Vorst op 9 en 10 juni) en ’s-Hertogenbosch (Verkadefabriek op 15 juni). Dance Academy 3 on tour bestaat uit een gevarieerd programma met een mix van stijlen, van danstheater tot urban, van (inter)nationale choreografen.

Muziek

Studenten van Fontys Rockacademie houden hun Graduation Showcases in o.a. De NWE Vorst, Club Smederij en Paradox. Zo studeert op dinsdag 20 juni Bram Peters af met zijn band STATESMEN met een sound die doen denken aan The 1975, Kings of Leon en The Killers.
Op 5 juli studeert Laura Beekman af. Overal waar ze komt, weet ze het publiek te ontwapenen met haar catchy songs. Eerder viel Laura al op tijdens Giels talentenjacht en ze schreef de soundtrack voor de Nederlandse bioscoopfilm Hartenstrijd. Bovendien is ze is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2017.

Naast bovengenoemd muziekaanbod biedt Get Out talloze solo-optredens van Fontys Academy of Music and Performing Arts (voorheen Conservatorium) en studenten van Fontys Master of Music.

Muziek- en Musicaltheater

In een reeks van groeps- en afstudeervoorstellingen van Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater maakt het publiek kennis met de nieuwe musicalsterren van de toekomst. Zo brengen de tweede- en derdejaarsstudenten Muziektheater Klassiek van vrijdag 16 t/m maandag 19 juni Schreeuwen in MIDI Tilburg.
Van vrijdag 23 t/m maandag 26 juni speelt Titanic de Musical in de schouwburg van Theaters Tilburg. De onzinkbaar geachte Titanic droeg de onbegrensde dromen van honderden mensenlevens in zich en was het symbool van een nieuw tijdperk van grenzeloze vooruitgang. Haar tragische ondergang was een waarschuwing voor overmoed en zette de mensheid weer met beide benen op de grond. Maar niet voor lang... De tweede- en derdejaarsstudenten brengen samen met regisseur Paul Eenens hun eigenzinnige interpretatie van deze indrukwekkende musical van Peter Stone en Maury Yeston.

Theater

Van maandag 12 t/m vrijdag 16 juni vindt van Fontys Academie voor Theater het STORM Theaterfestival plaats in onder andere De NWE Vorst en Theaters Tilburg. STORM toont een dwarsdoorsnede van het potentieel aan docenten en makers dat op dit moment bij deze academie in huis is. Het festival biedt diverse voorstellingen en een educatieprogramma.

Circus and Performance Art

De vierdejaarsstudenten van Fontys Academy of Circus and Performance Art (ACaPA) studeren af in hun eigen Circushal te Stappegoor op donderdag 22 en zaterdag 24 juni. De productie en regie zijn in handen van de studenten, en ze worden hierbij gecoacht door Bahoz Themaux van het internationaal geprezen Compagnie XY.
De derdejaarsstudenten sluiten op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni hun studiejaar af met een groepsvoorstelling in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Ze slaan hiervoor de handen ineen met regisseur Pia Meuthen van het (dans meets circus) gezelschap Panama Pictures. Beide voorstellingen bevatten een mix van circusdisciplines, dans en theater en zijn geschikt voor jong en oud.

Info en reserveren

Get Out evenementen zijn toegankelijk voor publiek en hebben een lage toegangsprijs. Veel voorstellingen zijn zelfs gratis toegankelijk.
Het hele programma en alle voorstellingsinformatie (incl. reservering en kosten) staat op fontys.nl/fhkagenda