TEC for Society

Bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving

Innovatieve kennisorganisatie

De recente ontwikkelingen in de veranderlijke wereld hebben een stevige impact, op meerdere fronten. Van onze studenten vraagt het nieuwe kennis en vaardigheden, van bedrijven en instellingen innovatief vermogen, en de samenleving als geheel vraagt om goed opgeleide, proactieve en veerkrachtige burgers. Als publieke kennisinstelling speelt Fontys een centrale rol op deze drie fronten.

TEC-skills
De maatschappij verandert razendsnel en vraagt een meer ondernemende en nieuwsgierige houding van studenten en professionals. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, begrijpt hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Onze studenten, afgestudeerden, docenten en onderzoekers leveren zo een proactieve bijdrage aan een duurzame en inclusieve samenleving

Jonge mensen opleiden tot TEC-professionals, dat is onze hoofdtaak. Deze vaardigheden worden zowel in het onderwijs als in het praktijkgerichte onderzoek aangeleerd en gestimuleerd.
De komende jaren bepaalt het thema TEC for Society grotendeels de koers van het onderzoek en onderwijs binnen Fontys.

Nieuws TEC for Society

{{ feed.properties.publicationDateDay }} {{ feed.properties.publicationDateMonth }}

Lees meer over TEC for Society in het essay van Nienke Meijer (PDF download, klik op afbeelding) Lees meer over TEC for Society in het essay van Nienke Meijer (PDF download, klik op afbeelding)