Ontwikkeling & carrière

Jezelf verder ontwikkelen

De kwaliteit van ons onderwijs hangt samen met de professionaliteit en deskundigheid van onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat jij net als onze studenten kunt groeien en uitdagingen blijft vinden. Waar je ook werkt binnen Fontys, je kunt altijd rekenen op ondersteuning bij jouw talentontwikkeling. Dat kan op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak zijn.

Groei door aandacht en uitdaging

‘Groei door aandacht en uitdaging’ is ons motto. De beroepsgerichte, persoonlijke en socialiserende vorming zijn voor Fontys één samenhangend geheel. Al onze medewerkers worden uitgedaagd zich te verbeteren en te blijven ontwikkelen. En we dagen onze maatschappelijke partners uit tot groei en ontwikkeling door onze uitdagende en kritische houding en werkwijze

Eigenaarschap

Als onderwijsinstelling zijn we continu bezig met vernieuwing en kwaliteitsverbetering. We hechten dan ook veel waarde aan jouw persoonlijke en professionele groei. Bij Fontys ben je regisseur van je eigen ontwikkeling en loopbaan.

Welke kant je opgaat, hangt af van je ambities. Wil je een vakspecialist worden? Het onderwijs vernieuwen? Promoveren of deelnemen aan kenniskringen? Leidinggevende of coördinator worden? Of zoek je een interessant project om je blik eens te verruimen? Wil je een masteropleiding volgen of misschien je werk combineren met leuke projecten in het bedrijfsleven?

Bij Fontys behoort het tot de mogelijkheden. Met je leidinggevende bespreek je je ontwikkelingsbehoeften (opgenomen in het professionaliseringsplan), hoe deze passen bij de organisatiebehoeften en vervolgens welke ondersteuning je krijgt bij je ontwikkeling. Je kunt bij ons van verschillende loopbaanvoorzieningen gebruikmaken. Denk hierbij aan het Centrum voor Loopbaan en ontwikkeling en diverse kennisnetwerken.

Professionalisering

Fontys heeft voor de ontwikkeling van haar medewerkers ‘Groei door aandacht en uitdaging’ als uitgangspunt. Medewerkers worden uitgedaagd om te professionaliseren. Professionalisering binnen Fontys omvat alle activiteiten en acties die je onderneemt om je te ontwikkelen en te leren. Dat kunnen formele activiteiten zijn (opleiding, training, workshop), maar ook informele activiteiten (sparren met een collega, meelopen met een collega, bezoeken in het beroepenveld, etc.).

In het Fontys Professionaliseringsplan is opgenomen hoe Fontys dit wil vormgeven en welke uitgangspunten daarbij voor de instituten en diensten gelden. Want naast het Fontys professionaliseringsplan heeft elke hogeschool of dienst een eigen professionaliseringsplan dat inzicht geeft in de manier waarop de hogeschool of dienst invulling geeft aan professionalisering en waarbinnen je professionaliseringswensen moeten passen.

Centrum voor Loopbaan en Ontwikkeling

Als je behoefte hebt om stil te staan bij je functioneren, je ontwikkeling of je loopbaan, dan kun je daarvoor terecht bij een loopbaanadviseur of coach van ons Centrum voor Loopbaan en Ontwikkeling. Daarnaast kun je er terecht voor verschillende trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke effectiviteit, onderwijsontwikkeling en leidinggeven.

mm/4/1/3/30158_fullimage_Z-kennisdelen-gastdocent.gif.png