Werken bij Fontys

Geen hokjes

Fontys heeft je als werkgever veel te bieden. Dat begint bij een simpel, maar belangrijk gegeven: de mens is het uitgangspunt bij de invulling van het werk. We denken niet in hokjes. Uiteraard is er een specifieke functie waar je op solliciteert, maar hoe je die invult en hoe jouw work-life-balance eruitziet, dat bepaal jij zelf. Omdat we weten dat mensen vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid het beste tot bloei komen. En blijkt die ene functie toch niet de juiste keuze, dan zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

Leren: het leukste dat er is

Bij Fontys worden studenten opgeleid om van betekenis te zijn in de maatschappij van de toekomst. Om oplossingen te bedenken voor de complexe en steeds sneller veranderende samenleving. We stimuleren hen het maximale uit zichzelf te halen en tegelijkertijd met een vrije geest markten, culturen en bedrijven met elkaar te verbinden. Met die visie dagen we ook jou uit, als je bij ons komt werken. We zijn van mening dat een mens nooit is uitgeleerd, niet alleen omdat het kan, maar ook omdat het moet: beroepen veranderen in razend tempo. Professionalisering en samenwerken zijn daarin onze speerpunten.

Een vernieuwende organisatie

Andersom mag je ook van ons verwachten dat we innovatief zijn. We zijn een ‘outside-in’ organisatie die zichzelf iedere dag uitdaagt ons onderwijs en onderzoek te verbeteren. Maar ook als werkgever willen we voorop lopen. We hebben oog voor talent en geven je de ruimte om je functie vorm te geven zoals het voor jou werkt. Vanuit positief samenwerken en gedeeld leiderschap.

Kleinschalig

Hoewel we groot zijn in omvang en een breed opleidingsaanbod hebben, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd. Onze opleidingen en teams bepalen zelf hoe ze invulling geven aan hun opdracht. Vooraf maken we resultaatafspraken met elkaar. Medewerkers hebben hierdoor veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid in hun werk.

Fontys Focus

We hebben onze ambities voor studenten, medewerkers en de wereld om ons heen opgeschreven in Fontys Focus 2020. Lees 'm hier.

Sfeerafbeelding Fontys