Opdrachtgevers

Vitalis

Vitalis Parc Gender/Engelsbergen is onze hoofdpartner. Vitalis Parc Gender is een woonzorgorganisatie die oplossingen biedt op het gebied van wonen in alle fases van het ouder worden. Daarbij hebben ze bijzondere aandacht voor de beleving en mentale fitheid van hun bewoners. Door middel van vier woonzorgconcepten is er ruimte om de benodigde zorg voortdurend aan te passen op de vragen van de cliënt. Het motto is dan ook "De kunst van gelukkig oud zijn". Vitalis heeft meerdere locaties.

Voor meer informatie over Vitalis, ga naar www.vitalisgroep.nl

Sfeerafbeelding Fontys

Summa College

Onze andere partner is ‘Summacollege zorg en welzijn’. We werken binnen het Summa College Zorg en Welzijn vooral samen met studenten van de opleidingen Gehandicaptenzorg en Speciale doelgroepen. We bieden diverse trainingen en voorlichtingen aan binnen deze organisatie. Daarnaast gaan de Summa studenten het gesprek aan met mensen uit verschillende doelgroepen en werken ze soms zelfs mee aan projecten waar SIC stagiaires mee bezig zijn! Ook krijgen Summa studenten de kans om door een SIC stagiaire gecoacht te worden bij vragen over studievaardigheden, onzekerheid, planningen maken en andere studiegerelateerde zaken.

Meer informatie over het Summa College zorg en welzijn kijk op www.summacollege.nl/scholen/summa-zorg

Sfeerafbeelding Fontys

Eckart College

Het Eckart College is een scholengemeenschap voor mavo (vmbo-t), havo en vwo en telt ongeveer 1600 leerlingen. Het motto is: “Je wordt groot op het Eckart!”. Leerlingen worden gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en uit te breiden. Voor deze middelbare school bieden we elk kwartaal een training weerbaarheid en een mentortraining aan. Tijdens de training weerbaarheid zullen verschillende onderwerpen besproken worden, zoals pesten, sociale vaardigheden, groepsdynamiek, empathie en sociale steun. De training is interactief, zodat de scholieren op een actieve en uitdagende manier aan de slag kunnen met weerbaarheid. In de toekomst is er voor leerlingen ook de mogelijkheid om voorlichtingen en trainingen te volgen met betrekking tot het thema prestatiedruk.

Voor meer informatie over het Eckartcollege, ga naar: www.eckartcollege.nl

Sfeerafbeelding Fontys